Comp. Marius

Sunshine Boys

Theaterzaal
BASISPRIJS: € 15 - Vriendenprijs 20/21: € 12

Vertaling van de klassieker uit 1972 van de Amerikaanse “King of Comedy”, Neil Simon.

Twee oude komieken. Bijna een halve eeuw traden ze op als het komische duo in ‘De Sunshine Boys’. Ze waren een levende legende. Maar toen hield de ene er mee op, en ging bij de andere het licht uit. In een ultieme verzoeningspoging  wordt de legendarische dokterssketch nog éénmaal gespeeld, live voor tv. En dan komt al het oude zeer terug naar boven.  

‘De Sunshine Boys’ wordt na 15 jaar opnieuw gespeeld en hoort thuis in het rijtje komedies dat Comp. Marius zowel op locatie als in de zaal speelt; het rijtje boulevardkomedies in kleine bezetting van de bovenste plank.  

‘The Sunshine Boys’ (1972) is één van de 38 toneelstukken van de hand van de Amerikaanse auteur Neil Simon (°1927, New York). In Amerika is hij na William Shakespeare de meest gespeelde toneelauteur en wordt hij de ‘King of Comedy’ genoemd. Waas Gramser en Kris Van Trier maakten een vertaling, gebaseerd op Neil Simons theatertekst en het scenario van de gelijknamige film uit 1975. 

‘De Sunshine Boys’ is, in  vergelijking met  de locatie- en openluchtprojecten van Comp.Marius, een eenvoudig te monteren voorstelling. Met enkele rekwisieten en een papieren decor wordt er heen en weer geswitcht tussen het appartement van Willie Clark, de televisiestudio en de artiestenloge. De voorstelling  ging in première in 2006 in  het  toenmalige decoratelier van Comp.Marius en kan in quasi elke zaal gespeeld worden. 


Tekst Neil Simon Vertaling en bewerking Waas Gramser & Kris Van Trier Spelers Kris Van Trier, Herwig Ilegems, Kyoko Scholiers & Waas Gramser Kostuums Thijsje Strypens Decor Koen SchetskeSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.