tg STAN & Maatschappij Discordia

Eg er vinden / Ik ben de wind

Theaterzaal
BASISPRIJS: € 18 - Vriendenprijs 20/21: € 14

Zo nu en dan zetten tg STAN en Maatschappij Discordia hun tanden in een project dat ze tussen de drukke bedrijven door tot een kleine voorstelling maken. Zo is het ook met Eg er vinden, Ik ben de wind van Jon Fosse. Matthias de Koning (Maatschappij Discordia) en Damiaan De Schrijver (tg STAN) lazen de tekst van de Noorse schrijver en besloten het meteen op het podium te brengen.

Twee mannen zonder naam, simpel aangeduid als de Een en de Ander, ontmoeten elkaar weer na jaren nadat één van hen vertrok. Ze zitten samen in een denkbeeldige zeilboot op een tocht over de oceaan. Hun handeling is bedacht, verzonnen, en moet niet uitgevoerd worden maar denkbeeldig blijven. Zoals in veel van Fosse’s werk, is ook de taal belangrijk: dat wat niet gezegd wordt is minstens zo belangrijk als de wel uitgesproken woorden. Aan ons om de ruimte tussen de woorden te vullen. En aan de acteurs.
Damiaan De Schrijver en Matthias de Koning verkennen thema’s als eenzaamheid, identiteit en verlies in deze meditatieve dialoog met een uiterst minimum aan rekwisieten. Ze raken op vrolijke dan weer wanhopige wijze verstrikt in existentiële filosofieën en de abstracte tekst van Fosse.
Eg er vinden, Ik ben de wind is een intieme, poëtische voorstelling. Een melancholische dialoog tussen twee mannen die meanderen tussen eenzaamheid en verbondenheid.

De voorstelling werd geselecteerd door het Theater Festival als één van de meest toonaangevende voorstellingen van het theaterseizoen ‘18-’19.

 


Tekst Jon Fosse ‘Eg er vinden’ Vertaling Maaike Van Rijn, Damiaan De Schrijver & Matthias de Koning Van en met Damiaan De Schrijver & Matthias de Koning Kostuums Elisabeth Michiels Techniek Tim Wouters


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.