Stijn Van de Voorde

For those about to rock: I salute you

Theaterzaal
BASISPRIJS: € 20 - Vriendenprijs 20/21: € 16

Een voorstelling met straffe muziek, exclusieve beelden en mooie (en minder mooie) verhalen over grote (en minder grote) muzikale helden.
Stijn Van de Voorde werkt sinds 2000 voor Studio Brussel. Hij maakte en presenteerde programma’s als Que Pasa, De Sample Minds, Belfort, Blok Party, De Eburonen, Kvraagetaan, Planet Of Sound, Been There, Done That en Sex, Drugs & Rock ’n Roll, … Sinds 2013 presenteert Stijn het (hoofd)podium van Rock Werchter.
In 2015 tourde Stijn succesvol door de Vlaamse culturele centra met zijn eerste solovoorstelling Spijtig van de bomen, over de vreemdste boeken die ooit te koop werden aangeboden. In 2016 volgde Prachtig in zijn genre, over artistieke grenzen en de wonderen van moderne kunst. Al is de liefde voor muziek nooit veraf. In 2020 trekt hij op tournee met For Those About to Rock, I Salute You.
In april 2019 volgde een derde serie: Rock ’n Roll High School. Over iconische figuren en historische gebeurtenissen in de rockgeschiedenis. Met Thibault Christiaensen van Equal Idiots als compagnon de route. Ook in de zomer van 2019 bracht Stijn twee nieuwe docu’s uit, Studio Ibiza en Burning Man. Het tweede seizoen van ‘Rock ’n Roll High School’ is sinds februari 2020 te bekijken op VRT.NU Daarnaast is Stijn sinds het voorjaar van 2019 aan het werk als sidekick in De Ideale Wereld op Canvas.
 “Stijn Van de Voorde is een geboren verteller. Duimen voor een sequel.” — Het Nieuwsblad


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.