Wolf Wolf

Who's afraid of Virginia Woolf ?

Theaterzaal
BASISPRIJS: € 14 - Vriendenprijs 20/21: € 10

Velen zullen het verhaal van ‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’ intussen wel kennen: George en Martha leven thuis hun diepste frustraties op elkaar uit en slepen hun nachtelijke gasten, Nick en Honey, mee in een destructief psychologisch spel. 
Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst waagden zich aan dit ‘stuk der stukken’ en rondden er samen hun opleiding aan de toneelschool in Gent mee af. Hoe wring je je als jonge speler in de huid van een personage met een rijke geschiedenis? Hoe breng je een moderne klassieker die al talrijke versies heeft gekend en door zowel amateur- als Hollywoodster werd opgevoerd? De spelers gaan het gevecht aan met waarheid en schijn. Langzaam wordt iedereen de fictie in gezogen. Eén ding is zeker: het belooft een lange afterparty tot het licht wordt. En niemand blijft gespaard. 
De acteurs speelden o.a. bij FC Bergman, Studio Orka, Hof van Eede, Malpertuis en het KIP. Samen vormen ze het nieuwe collectief WOLF WOLF. 
‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’ stond afgelopen zomer op Theater Aan Zee, waar de voorstelling met de jongerenjuryprijs aan de haal ging voor “zoveel durf en acteervermogen”.

Het stuk werd ook geselecteerd voor het TheaterFestival 2020: "Niet de grote kleppers stolen dit jaar het hart van de jury, wel een groep dramastudenten. Hun versie ... verenigt het beste van theater: een hedendaagse schriftuur, een intelligente scenografie, existentieel drama en vier gulzige spelers die de wereld willen veroveren. Van dat kaliber willen we nog wel meer klassiekers zien!"


Van en met Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem & Naomi van der Horst Tekst Edward Albee Vertaling Gerard Reve (gebracht in samenwerking met auteursbureau ALMO bvba) Coaching Jan Bijvoet en Jan Steen Beeld Leontien Allemeersch


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.