Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing

Belpop Bonanza: de muzikale geschiedenis van Aarschot

Theaterzaal
Theaterzaal
BASISPRIJS: € 20 - Vriendenprijs 20/21: € 16

De muzikale geschiedenis van Aarschot is a) groot en b) bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee muziekfreaks met een specialisatie in de geschiedenis van de Belgische popmuziek.
Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan Belpop op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Veel humor.

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. In 2019 begonnen ze aan hun grootste avontuur: maatwerk. 
Belpop is alomtegenwoordig. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. Belpop Bonanza Aarschot wordt een spannende, grappige en entertainende revue over wat zich de voorbije 60 jaar heeft afgespeeld in de postcodes 3200 tot 3202. Een muzikaal geschenk voor de kasseistampers. 

 


 DANK AAN:
- de wieg van new beat - het begin van Front 242 - de koren van Scala - de Nederlandstalige rap van KIA - de manager van Triggerfinger - de catalogus van Antler-Subway - het standbeeld van Louis Neefs - de hits van De Kasseistampers - de manager van Rocco Granata - de concerten in Happy House - de popcornavonden in de Viertap in Rillaar - New Model Army en UK Subs in De Klinker - The Sweet in Cinema Unitas - Rockschot, Wolfsrock, Hageland Festival, Funtime…


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.