Tuning People

Kadrage

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 12 - Kansentarief 21/22: € 2.4

In Kadrage staat een indrukwekkende constructie centraal. Dertig houten kaders staan symbool voor een leeg canvas, een nieuwe pagina, een nieuw perspectief, een nieuwe uitdaging. Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten: het kind, de verzorger, de vriend, de geliefde, de onnozelaar, de gevangene, de bevrijde, de performer. Elk kader krijgt zijn eigen karakter door afwisselend te spelen met de banale realiteit, met droombeelden en met magisch realisme. Zo wordt elk kader een individueel kunstwerk.

Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke zijn in Kadrage zowel curator als performer. Ze zoeken naar een vorm van theater die, net als bij een expositie, op een intuïtieve manier communiceert met het publiek. Telkens starten ze van een wit blad, een nieuw kader en creëren een beeld dat mooi, grappig, kwetsbaar of intrigerend is. Als in een pop-up boek klappen de scènes open.

Kadrage is een woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater.

“Alle sluizen van de verbeelding open” “balanseert tussen slapstick en soft SM” — Filip Thielens, De Standaard*****


Concept en spel Peter Vandemeulebroecke & Jef Van gestel Eindregie Harm van Geel Muziek Wannes Deneer Licht Britt De Jonghe Techniek Jo Thielemans & Sarah Moens
Kostuumadvies Wim Muyllaert Dramaturgisch advies Lars Brinkman Productie Tuning People Steun Vlaamse Overheid


Trailer - KadrageSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.