JazzLabSeries

Small World

Theaterzaal
BASISPRIJS: € 15 - Vriendenprijs 20/21: € 12

Geen genre zo internationaal als jazz. Small World is gegroeid uit de persoonlijke en muzikale vriendschap tussen de Zuid-Afrikaanse trompettist Marcus Wyatt en de Belgische pianist Ewout Pierreux. Zestien jaar na de start van die vriendschap delen ze het podium met een band die live steeds garant staat voor aanstekelijke interactie die invloeden uit Europa en Zuid-Afrika naadloos aan de Amerikaanse jazzwortels koppelt.
Wyatt en Pierreux leerden elkaar in 2004. Het plan groeide om een instrumentaal project uit te werken vanuit de kruisbestuiving van composities van beiden en in 2014 vond een eerste kleine tournee plaats in België, toen al met saxofonist Steven Delannoye. 
Het idee kreeg haar definitieve vorm in 2016, toen Romy Brauteseth en Teun Verbruggen het project vervoegden. Het resulteerde in een debuutalbum, Live At The Bird’s Eye, een échte jazzplaat: 100% live, knetterend en doordrongen van de vrijheid van het moment waarmee ze hoge ogen wierpen op podia en in de pers!
Het concept is eenvoudig: originele composities worden samengebracht en onderworpen aan de kracht van het collectief. Het resultaat is een boeiende reis van Europa naar Afrika en terug, waarin groove, soul en hymne-achtige passages hand in hand gaan, en aanstekelijk speelplezier garant staat voor een  avontuurlijke mix die elke keer weer anders klinkt. Small World, dat is een bruisend muzikaal feest!


Trompet Marcus Wyatt Tenorsaxofoon Steven Delannoye Piano Ewout Pierreux  Contrabas Romy Brauteseth Drums Teun Verbruggen 

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.