Emy Kaboré

Stadspark Tickets
BASISPRIJS: € 10

Amper eenentwintig is de in Parijs geboren Emy Kaboré, maar nu al geldt deze Gentse als één van de grootste talenten van ons land. Emy heeft een unieke stem én het talent een bijzondere song te kunnen schrijven. En Emy schrijft die songs op gevoel: eerlijker en oprechter vind je ze niet. Ze raakt je en laat je niet meer los. 
Een autodidact, dat is ze ook. De zomer van 2015: Emy koopt een gitaar en begint louter op intuïtie en feeling met muziek maken. Deze pure, emotionele songs leveren haar in 2018 een derde plaats in Humo’s Rock Rally op.
Haar (solo) debuut-ep Weary Purple (2018) valt in de smaak. Unfinished is te horen op de radio en wordt vlot gestreamd op Spotify.
2019: tijd voor een nieuw hoofdstuk, een band.  Brian, Sander en Louis verkennen met Emy de grenzen van het neosoulgenre, maar willen zich niet laten beperken tot dat ene vakje. Soul, neosoul, jazz, world, pop, fusion, … take your pick.
Al snel bewijst de band EMY ook live wat ze waard zijn: supports in de Vooruit, in de Roma en Le Botanique; en passages op o.a. Boomtown Festival en het Brusselse showcase festival 5050Lab zet EMY op de kaart.
Het volgende jaar biedt zich bijzonder veelbelovend aan als heel het land als een blok valt voor de gracieuze debuutsingle Freestyle: Studio Brussel, Radio 1, Bruzz draaien de song in high rotation en zelfs mainstream-zender NRJ blijkt niet ongevoelig voor Emy’s talent. 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.