Koen De Preter

Tender Men

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 15 - Kansentarief 21/22: € 3

‘Tender Men’ boeit en verwart, treitert en triggert ergens op de grens tussen bro, bromance en romance. De voorstelling zet de ambiguïteit tussen het stoere en het sensuele in de verf. Koen De Preter creëert in zijn nieuwe dansvoorstelling een universum waarin mannelijkheid en de gevoeligheid ervan centraal staan en werpt een licht op onze samenleving waarin we steeds banger zijn om elkaar aan te raken. Hij stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie.

‘Tender Men’ gaat over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie van aanrakingen, maar ook over de chaos en de misverstanden die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Vier mannen - met elk hun eigen dansachtergrond en identiteit - staan symbool voor kwetsbaarheid, ruwheid en tederheid.

Koen De Preter is choreograaf en performer. Hij experimenteert met vormen en publieken en beweegt zich tussen verschillende circuits. Het zoeken naar een balans tussen abstractie en theatraliteit in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties. Na intiemer werk als de gecureerde avond ‘Solo Night’ en zijn solo ‘DANCING’ is het nu tijd voor een grotere voorstelling met een internationale cast.


Choreografie en concept Koen De Preter Dans en choreografie Benoît Nieto Duran, Johhan Rosenberg, Po-Nien Wang, Souleymane Sanogo Coproductie C-TAKT, DansBrabant, Perpodium Steun Vlaamse overheid en stad Antwerpen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.