Het Gasthuis-Stad Aarschot-Cantate

Aarschot Volkoren

Stadscentrum Tickets

Aarschot Volkoren is een tweejaarlijks muziekfestival voor koren. Het werd in 2011 voor het eerst georganiseerd door leden van het Aarschotse koor Cantate. Op een twintigtal binnen- en buitenpodia in het stadscentrum treden koren één of twee keer een klein half uurtje op.

Tijdens de laatste editie van Aarschot Volkoren (2019) zongen 80 koren - samen meer dan 2.000 zangers - uit gans België en Nederland. Zij brachten 150 concerten. Het gaat om gezelschappen van uiteenlopende grootte, jong en minder jong, die zowat alle zanggenres vertegenwoordigen: klassiek, operette, chanson, pop, folk, wereldmuziek ...  De koren betalen geen deelnamerecht en ontvangen ook geen vergoeding voor hun optreden. Er wordt enkel een bescheiden waarborg gevraagd, die in de weken na de effectieve deelname wordt terugbetaald. De kosten van de auteursrechten worden door de organisatoren gedragen.

De toegang is gratis. Men kan ook gratis gebruik maken van het Volkorentreintje, dat alle podia aandoet. Die podia bevinden zich in open lucht (Grote Markt, Stadspark, Gasthuistuin) en in diverse gebouwen (cultureel centrum, kerken, scholen, woonzorgcentrum). De concerten beginnen 13u en duren tot 17.30u. De namiddag wordt afgesloten met een samenzang op de Grote Markt.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.