Casteliers / Groupe Le Vivier / theater De Spiegel

Prêt-à-porter (Canada/België)

CC Het Gasthuis Tickets
CC Het Gasthuis Tickets
BASISPRIJS: € 12 - -12 jaar: € 6 - Kansentarief 21/22: € 2.4

Drie artiesten, elk met hun eigen achtergrond en rugzak, pakken uit met verrassingen en poëzie. Dit project ontstond uit een samenwerking tussen de gezelschappen Casteliers, Groupe Le Vivier en theater De Spiegel. Met de ondersteuning van de Vlaamse Gemeenschap en het Ministerie voor cultuur van Quebec (Canada) werken ze samen rond theater voor de allerkleinsten. Onze voorstelling ‘Prêt-à-porter’ is een parcours langs onderstaande drie voorstellingen, die elk 20 minuten duren. 

Geschikt voor kinderen van 0 tot 3 jaar.

Biblibum
Des mots d’la dynamite

Een rij oude boeken, op het eerste zicht is het beste er van af, maar de hele wereld zit erin verstopt. Wanneer ik ze open doe, ontplooien zich vormen, geluiden, kleuren, texturen en vreemde voorwerpen, misschien zelfs landen, kleine figuren, dieren en allerlei ideeën die mijn nieuwsgierigheid doen prikkelen en mijn hart sneller doen slaan.

In het woord ‘lezen’ hoor ik steeds opnieuw en met mijn ganse lichaam, het woord ‘verbinden’. Wat zou ik graag blijven leren lezen op mijn eigenste wijze! En jij? Jij ook?

De Bijenkorf
Cabane Théâtre

De bijen hebben nood aan een huis. Ze komen uit bossen, velden en bergen. In hun vreugde bouwen ze een uniek onderkomen dat hen beschermt tegen alle gevaren.

Cabane theater, opgericht in 2016, is een gezelschap dat gericht is op theater voor de allerkleinsten. Ze baseren zich voor hun voorstellingen op de natuur. Met hun intimistische en polyvalente aanpak creëren ze een heel specifieke sfeer, balancerend tussen poëzie en contemplatie.

Arcade, de ondeugende muzikant
Thierry Champs

In mijn rugzak zit een muziekrobot… Jazeker, maar wat drijft hem, wat is zijn doel?

Ontdek kleuren en vormen, in combinatie met klankeffecten, terwijl je luistert naar herkenbare kinderdeuntjes.

Een verhaal waarin vormen, kleuren en geluiden door elkaar lopen en waar peuters een muziekinstrument met duizenden geluiden kunnen ontdekken.

Thierry Champs is professioneel muzikant (trompet) en pedagoog. Als muzikant neemt Thierry Champs een bevoorrechte  plaats in op de Montreal Scene, waar zijn precieze en flexibele spel, zijn zelfverzekerde techniek en zijn artistieke gevoeligheid hem deden samenspelen met de beste muzikanten uit zijn vak.


Biblibum - Tekst en scenografie Nathalie Derome Artistieke ondersteuning Julie Desrosiers 

De Bijenkorf - Idee & concept Anne-Sophie Tougas Muziek Marc-André Perron

Arcade, de ondeugende muzikant - Tekst en muziek Thierry Champs

0 tot 3 jaar


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.