DE MAAN & Merodefestival / Paul Contryn, Bert Ruymbeek & Laura Cortese

Puppet meets music (België/USA)

Gasthuiskapel Tickets
BASISPRIJS: € 10 - Kansentarief 21/22: € 2

Paul Contryn
Of het nu met figuren, poppen, objecten, ready mades, kapotte wielen of de stopkouseieren van de bomma is. Of met video of film. DE MAAN wil het directe en het poëtische van het figurentheater niet negeren maar dat als één van de mogelijke uitgangspunten nemen naast andere. “Het woord is wind, het beeld regeert”, schreef Tom Lanoye. DE MAAN wil kinderen, jongeren en grote mensen raken, fascineren, verwonderen of doen nadenken. En liefst dat allemaal tegelijk. Paul is als vaste maker verbonden met DE MAAN. Hij is ondermeer scenograaf, poppenmaker en -speler bij DE MAAN. Dit supertalent brengen we vanavond samen met muzikanten Bert en Laura.

Bert Ruymbeek & Laura Cortese (BE/USA)
Bert (accordeonist bij o.a. Wör) & zangeres-violiste Laura speelden in de zomer van 2020 enkele muzikale sets tijdens één van de Merodefestival-muzikale wandelingen.  

De liefde voor muziek, de liefde voor elkaar en de liefde voor de streek kwamen op een magische manier samen. Dit wordt een avond met garantie op vertedering, ontroering en pure eenvoudige schoonheid, gebracht door 1 topfigurenmaker en 2 topmuzikanten.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.