de Roovers

VLOEK!

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 18 - Kansentarief 22/23: € 3.6

‘The curse of the starving class’ (VLOEK!) is een bitterzoete satire over een kwetsbaar middenklasse gezin dat spartelt om te overleven.

Terwijl ze hun woonst dreigen te verliezen aan schuldeisers en projectontwikkelaars probeert elk van de vier gezinsleden op zijn eigen manier de harde realiteit te ontvluchten. De vader drinkt zich dagelijks lam en heeft overal schulden. De moeder droomt ervan weg te kunnen gaan naar een exotisch oord. De rebelse dochter wil garagist worden ergens op een verlaten plek in het zuiden. De zoon dagdroomt en probeert ondanks alles de familie bij elkaar te houden. De gesprekken zijn brutaal en hard, niets of niemand wordt gespaard. Maar ondanks al de verwoede pogingen om uit te breken blijft het gezin onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Sam Shepard levert met zijn tekst een passioneel commentaar op ‘the American dream’.

De Roovers zetten hun tanden in deze moderne klassieker en brengen een spetterende versie met een kleine bezetting van vier acteurs ondersteund door explosieve live muziek gemaakt en uitgevoerd door de weergaloze Bjorn Eriksson en Elko Blijweert.

 


Van en met Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Michael Vergauwen, Elko Blijweert en Bjorn Eriksson
Scenografie & foto Stef Stessel
Kostuums Pynoo
Een productie van de Roovers spelen vzw
Muziekcreatie Bjorn Eriksson & Elko Blijweert, spel Elko Blijweert


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.