Theater aan Zee

TAZ ON TOUR

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Kansentarief 22/23: € 2.8

Wat hebben jonge artiesten, theater en garnaalkroketten gemeenschappelijk? Het theaterfestival Theater aan Zee natuurlijk!

Tijdens TAZ ON TOUR ontdek je de nieuwe tendensen in theater gebracht door een topselectie uit het Jong Werk van TAZ 2022, het programma waar beloftevolle jonge makers een podium krijgen. Zo zal je niet één, niet twee, maar meerdere voorstellingen op een avond te zien krijgen. Via een nagesprek krijg je ook de kans om de spelers en makers beter te leren kennen.  

TAZ ON TOUR is een miniversie van Theater aan Zee, maar dan in jouw CC: wat een luxe! En na de voorstellingen is er uiteraard nog tijd voor een leuke babbel met een drankje.

Pinokkio: 

Ooit was hij een boom. Nu moet hij leven als mens: dankzij zijn benen kan hij zich voortbewegen van punt naar punt. Met zijn ogen kan hij jou bekijken. Door zijn mond te gebruiken kan hij klanken opwekken om contacten te leggen. Maar vanbinnen is er enkel honger.

Nu moet hij werken.

We zien de beroemde houten cyborg als een hedendaags figuur die probeert op te groeien in een overvloed aan keuze. Ondanks die grenzeloosheid vindt hij nergens vervulling. Buiten de werkelijkheid van het logge lichaam waarin hij zichzelf voortsleept, schijnt alles vloeibaar of vluchtig. En zelfs zijn eigen lijf valt niet te bedwingen.

Pinokkio is een schijnbaar lichte voorstelling over lichamelijkheid, plezier zoeken en doodgaan, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Carlo Collodi uit 1883.

LũpḁGangGang: 

LũpḁGangGang is een band die opteert voor een balans tussen instrumentaal en vocaal, tussen improvisatie en uitgeschreven muziek. Dansende beren schreef: “Alles lijkt net niet te kloppen, alsof het een soundtrack is van struikelen, vallen en weer opstaan. En dat kunnen ze terwijl ze nog steeds volledige controle houden over de zwoele energie die hun muziek doordrenkt.”

 LũpḁGangGang schippert tussen zoeken en vinden. Die zoektocht kun je het best live meemaken, want het constante enthousiasme en de ontembare energie die ze hieruit halen, maakt het
zoeken misschien nog juist iets interessanter dan het vinden! Fris, vernieuwend, ondeugend en tonnen attitude: dat is LũpḁGangGang.

Terwijl ze volop sleutelen aan hun debuutalbum, brengt Lũpḁ Gang Gang binnenkort een nieuwe EP, ‘Urban Detox’ uit. Voor zowel het album als de EP werkt de band samen met Nicolas Rombouts (Dez Mona). Via deze EP wil de band hun brede waaier aan invloeden samenbrengen,
en tegelijk ook verder bouwen aan een eigen Lũpḁ Gang Gang sound. Invloeden zijn onder andere Kamaal Williams, The Breathing Effect, STUFF., Black Midi... Zowel de EP als het album komen uit bij Sdban Ultra (N.E.W.S Records) (STUFF, Steiger, TaxiWars, De Beren Gieren).

LũpḁGangGang begon als een jonge jazz/funk coverband in 2017. De groepsleden leerden elkaar kennen tijdens en jamsessie, terwijl ze alle vier nog op de schoolbanken vertoefden. Na een tijdje begon de band met het schrijven van eigen nummers. Na enkele singles kwam er in 2020 de debuut-EP ‘Stalingrad’. Deze EP werd een muzikale zoektocht naar een ‘middle ground’ voor deze vier uiteenlopende jonge wolven. Dankzij hun rijke gamma aan muzikale invloeden slaagde de band er in om de afgelopen 3 jaar al verschillende Belgische podia te trotseren. Van de Ancienne Belgique tot Flagey, Gent Jazz en Handelsbeurs.

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.