Julien Libeer

12 Candles

Gasthuiskapel Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 22/23: € 3.2

Ga de avond in met 12 Bach preludes en fuga’s.

Een podium, een piano en 12 kaarsen. Het publiek zit intiem rond het instrument. Op 12 willekeurige stoelen liggen enveloppen met een nummer erop van 1 tot 12. De luisteraar die op de stoel zit met enveloppe nummer 1 start de dans.  Hij /zij mag naar het podium gaan en een kaars naar keuze uitblazen. Elke kaars staat voor een prelude of fuga. Het publiek bepaalt dus zelf de volgorde van het concert. Kaars na kaars, prelude na fuga, fuga na prelude, van de eerste tot de laatste , tot het licht helemaal wegvalt en we stilaan naar ons bed kunnen keren.

Sinds hij op twintigjarige leeftijd de prestigieuze Juventusprijs ontving is Julien Libeer door binnen- en buitenlandse pers geprezen als één van de meest markante muzikale persoonlijkheden van de jonge generatie.

De voorbije jaren was hij te gast in grote zalen, van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel tot de Londense Kings Place Concert Hall, van het Théâtre de la Ville in Parijs tot de festivals van Menton, Radio France Montpellier en Prussia Cove.

Libeer is een veelgevraagd kamermuzikant, die zich vormde bij onder meer het Artemis en Alban Berg Strijkkwartet. Hij deelt het podium met Augustin Dumay, Alissa Margulis, Alena Baeva, Julian Steckel…

Na het beëindigen van zijn studies bij Daniel Blumenthal (Brussel) en Jean Fassina (Parijs), vervoegt Julien Libeer als 'artist in residence' de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar hij zich vervolmaakt bij Abdel Rahman El Bacha en Maria João Pires. Hij kreeg regelmatig advies van Dmitri Bashkirov, en volgde masterclasses bij Alfred Brendel, Andras Schiff, Andrej Jasinski…

 


Foto Green Room Creatives – Jorre Janssens

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.