DESCHONECOMPANIE & Muziektheater Transparant

De Barbier

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Kansentarief 22/23: € 2.8

“Figaro, figaro, figaro, figaro!” Il barbiere di Siviglia van Rossini is een van de bekendste opera’s uit de geschiedenis, met onder meer de ‘hit-aria’ Largo al factotum. Met De Barbier maakt DESCHONECOMPANIE een proloog op hun bewerking van Le Nozze (2019). 

Samen met de gravin (opnieuw vertolkt door Ineke Nijssen) gaat het gezelschap op zoek naar de tijd waarin liefde nog een compromisloze strijd uitlokte. Toen liefde nog vol overgave en met kunstjes werd bezongen, en geliefden allerlei leugenachtige misleidingen verzonnen om trouw te kunnen zweren aan hun meest oprechte gevoelens. 

Vanuit Le Nozze duikt ook het personage Cherubino op om in De Barbier alle figuren te vertolken die de liefdesmijmeringen van de gravin bevolken. Samen voeren ze de spectaculaire en groteske opera op als een intiem duet, ondersteund door pianist Wouter Deltour en zangeres Sawako Kayaki.


Concept, tekstbewerking en regie Tom Goossens
Muzikale leiding, piano en arrangementen Wouter Deltour
Spel Ineke Nijssen, Jef Hellemans & Jonathan Kazanga Linga
Zang Sawako Kayaki
Scenografie Geert Vanoorlé
Lichtonterp Luc Schaltin
Dramaturgie Lalina Goddard, Carine van Bruggen
Kostuums Marij De Brabandere
Productie DESCHONECOMPANIE en Muziektheater Transparant
Coproductie Perpodium
Met dank aan Opera Ballet Vlaanderen
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Tax shelter van de Belgische overheid via Cronos Invest en de Vlaamse Gemeenschapscommissie
Foto Olympe Tits


TrailerSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.