De Maan (B)

De vrouw die zich verslikte in haar ondergoed (e.a. onwaarschijnlijkheden)

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 12 - -12 jaar: € 6 - Kansentarief 22/23: € 2.4

Een verzameling van gevonden voorwerpen ontmoet een verzameling van absurde verhalen.

Greet Jacobs en Salomé Mooij zochten allerlei vergeten spullen bij elkaar en bouwden er landschappen mee. Deze werden getoond aan kinderen over heel Vlaanderen en zij probeerden de wereldjes te benoemen en er verhalen bij te verzinnen. De opgenomen stemmen versmolten tot een compositie die niemand onberoerd laat.

Begeleid door het koor van kinderstemmen gaan we op ontdekking langs miniatuurwereldjes en ruimtes waarin niets is wat het lijkt. Het is een reis doorheen het hoofd van kinderen, doorheen hun verhalen en twijfels.

Een poëtische en beeldende voorstelling die zichzelf als een compositie ziet. Een compositie over durven kijken en verbeelden zonder juist of fout.

De afgelopen jaren creëerde en speelde Greet Jacobs in verschillende producties van DE MAAN (‘UILSKUIKEN EN TAKKELING’, ‘BONTE NACHT’, ‘RAYA’ en ‘PLANEET NIVANIR’). Sinds 2020 maakt ze deel uit van de artistieke kern van het gezelschap, maar werkt ze verder ook nog met Studio Orka, BRONKS, hetpaleis, Ballet Dommage, Compagnie Cecilia,... Deze productie maakt ze samen met Salomé Mooij, o.a. gekend voor straf beeldend- en figurentheater met haar collectief Dividu.

Greet en Salomé vinden elkaar in hun fascinatie voor een beeldend universum waarin bricolage, speelsheid en poëzie hand in hand gaan. Bij het maken van deze voorstelling vertrekken ze vanuit een gezamenlijke goesting om mensen opnieuw te ‘leren’ kijken en verbeelden.  Hierbij laten ze beeldende kunst en theater moeiteloos in elkaar schuiven.

 


Van en met Greet Jacobs en Salomé Mooij
Scenografie Greet Jacobs, Salomé Mooij, Katinka Heremans & Paul Contryn
Muziek Benjamin Boutreur & Jonas Van den Bossche
Coaching Simon D'Huyvetter
Productie DE MAAN
Foto Diego Franssens

Leeftijd +5

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.