Meinhardt & Krauss (DE)

Eliza Uncanny Love

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Kansentarief 22/23: € 2.8

De productie "ELIZA uncanny love" brengt de oude mythe van Pygmalion, de beeldhouwer die verliefd wordt op zijn standbeeld, over naar de 21e eeuw en vervangt het standbeeld door een robot met kunstmatige intelligentie. Pygmalion wordt een ingenieur, een programmeur, die een mensachtige robot maakt. Hij wordt verliefd op zijn creatie tijdens het creatieproces, hij streelt armen en benen lang voordat hij ze heeft samengevoegd tot een heel lichaam. Hij vult de ontbrekende delen aan met zijn eigen gebaren en bewegingen en versmelt met zijn creatie tot een hybride van mens en machine.

"Eliza" behandelt het onderwerp kunstmatige mensen op een zeer concrete en sensuele manier. Anna Illenberger, die ook zingt, ondersteunt de actie op het podium met technoïde, opwindende klanken. De animatie van de ledematen van de pop is bewonderenswaardig, de coördinatie van de bewegingen van kunst en mensen is precies. “ De robotonderdelen komen steeds meer tot leven, ELIZA wordt een zelfstandige tegenhanger en een griezelig spel tussen dans en technologie begint. “Dit robotwezen dat op het podium verschijnt, is de echte attractie van de avond. Omdat het een figuur is die doet denken aan een persoon, die daadwerkelijk op afstand kan bewegen, die uiteindelijk spreekt, en alleen de technologie waarmee dit toneelwezen is gemaakt kan verbazen. ... Een spannend spel, gedragen door de indrukwekkende prestaties van de solist Lamers en de techniek van de figuur.

 


Spel Ludger Lamers
Regie Iris Meinhardt
Scenografie Michael Krauss
Robots Nils Bennett & Michael Krauss
Belichting & video Nadja Weber
Livemuziek Anna Illenberger
Gefinancierd door de stad Stuttgart, de FITZ! Stuttgart, de Carslberg Fondation, het Fonds Darstellende Künste eV & Custom Entertainment Solutions Inc.

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.