Frankie/Campo (B)

L.I.A.R.

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 12 - Kansentarief 22/23: € 2.4

L.I.A.R. is het laboratorium waarin experiment en observatie centraal staan. Verschillende werkkrachten bedienen analoge apparatuur, instrumenten en installaties. Zij krijgen instructies van een stem en worden bijgestaan door een eend. Een proces waarbij het falen en de botsingen, de misverstanden en de ontdekkingen worden uitgelicht. 

“Het universum van Frankie is fragmentarisch, rommelig en imperfect, maar ook filmisch, grappig en ontroerend. Op het podium zorgt de wisselwerking tussen de live-muziek en de machinaal aangedreven installaties voor een uitdijend tableau, waarin schelle gitaren, ruis, kraak, belabberde poppen, visdraad en hout de hoofdrol spelen. Van totale mislukking tot tropische idylle – ‘Laguna  Beach’ ontwapent steeds door zijn vrolijke naïviteit.”  

Frankie is Brecht Hayen, Vincent Lynen en Simon Lynen. Het drietal combineert muziek, video en beeld die resulteren in audiovisuele performances. 

In maart 2019 ging hun eerste voorstelling Laguna Beach in première, geproduceerd door CAMPO, met de steun van De Brakke Grond & deBuren. Deze productie was te zien in CAMPO, Tweetakt Festival (Utrecht), Pop Arts Festival (De Brakke Grond, Amsterdam), Love at First Sight (Antwerpen), Kaserne Basel (Basel), Leietheater (Deinze), Spielart (München), KAAP (Brugge), CC De Kimpel (Bilzen), 30CC (Leuven), Festival Actoral (Marseille), CC Stroming (Evergem), De Nieuwe Vorst (Tilburg), Flatpack Festival (Birmingham) …

Ze werd ook geselecteerd voor het Jong Werk van Het TheaterFestival 2019 en was genomineerd voor de ‘Grünschnabel 2020 award’ van het Figura Theaterfestival Baden uit 75 internationale inzendingen.


van & met Simon Lynen, Vincent Lynen, Brecht Hayen & Timo Fannoy (drummer) techniek & licht Anne Meeussen geluid Jesse De Roo techniek Seppe Brouckaert productie CAMPO coproductie STUK (Leuven) & Perpodium met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.