i.s.m. JazzLab

Profound Observer & Bert Joris

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Kansentarief 22/23: € 2.8

Klank, intimiteit en vrijheid. Dat zijn termen die saxofonist/componist Lennert Baerts zelf naar voor schuift om zijn nieuwe project te omschrijven. Het zijn geen loze woorden voor deze muzikant, die zich in geen tijd ontpopte tot een van de boeiendste jonge stemmen van de Belgische jazz. Met Profound Observer brengt hij intrigerende persoonlijkheden en kleuren bij elkaar.  

Baerts imponeerde niet zo lang geleden door in één klap twee albums uit te brengen waarmee hij zijn ambitie als muzikant en componist tentoonspreidde. Of het nu gaat om jazz of kamermuziek: Baerts beheerst het allemaal. Het leverde hem prompt een plaatsje op tussen De Twintigers van Klara.

De werktitel die ze hanteerden was I Choose Not To (meteen ook de titel van het te verschijnen album), volgens Baerts ingegeven omdat hij bepaalde (voor de hand liggende) keuzes net niet wilde maken. Bvb. wat als je ervoor kiest om niet met een bassist te werken, om de composities niet helemaal uit te werken? Het resultaat is muziek die een voortdurende slingerbeweging maakt: herkenbaar en gewaagd; geworteld in de jazz, maar met de bereidheid om elders inspiratie op te doen. 

Voor zijn tournee en de opname van het album nodigde Baerts een Belgische jazzicoon uit. Bert Joris is een van de weinigen die als muzikant, componist én arrangeur op het hoogste niveau werkt. Zijn lyriek en elegantie zijn tot ver over de landsgrenzen vermaard en in combinatie met de jonge muzikanten van Profound Observer leidt het tot een kruisbestuiving die zoveel meer is dan de som der delen. Een nieuw en een vertrouwd geluid, samen te ontdekken.

 


Tenorsax en composities Lennert Baerts
Gitaar Vitja Pauwels
Drums Daniel Jonkers
Trompet en bugel Bert Joris
In samenwerking met JazzLab
Foto Jordi Koninx

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.