tg STAN

About Elly

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 18 - Kansentarief 22/23: € 3.6

Na de voorstelling A Separation (2020) duikt tg STAN opnieuw in het oeuvre van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi, ditmaal met zijn volgens cinefielen beste film: About Elly. Met een groep van elf toneelspelers, waarin verschillende generaties en afkomsten vertegenwoordigd zijn – Iraaks, Iraans, Nederlands, Belgisch, Afghaans - creëert tg STAN deze voorstelling over twijfel, over vriendschap, eer en verraad.

Het verhaal speelt zich af aan de Kaspische Zee, waar een groep vrienden een weekend doorbrengt. Elly, de kleuterjuf van het kind van Sepideh, is mee als gast. Ahmad, pas gescheiden, is net een paar dagen terug uit Duitsland. Sepideh probeert hen te koppelen. Er heerst een uitgelaten sfeer. Er wordt gediscussieerd, gegeten, gezongen, gedanst. 

Als Elly plotseling verdwijnt, draait de stemming om en worden we getuige van een uitputtende zoektocht waarin een kluwen ontstaat van leugens en halve waarheden. En dan daagt plotseling Elly’s verloofde op … 

We zien een groep mensen worstelen met hun moraal. Het onbekommerde maakt plaats voor drama. De solidariteit brokkelt af en ieders individuele belangen treden op de voorgrond. Durft een individu verraad te plegen tegenover een ander als zij zo de groep in bescherming kan nemen? Welke waarheid is waar en voor wie? En is de waarheid wel zo relevant? Of kan een leugen redding brengen?

 


Van en met Haider Al Timimi, Kes Bakker, Robby Cleiren,  Jolente De Keersmaeker, Lukas De Wolf, Anna Franziska Jäger, Manizja Kouhestani, Armin Mola, Mokhallad Rasem, Scarlet Tummers & Stijn Van Opstal
Concept Jolente De Keersmaeker & Scarlet Tummers
Decor Joé Agemans, Damiaan De Schrijver & Stijn Van Opstal
Licht Luc Schaltin
Kostuums Fauve Ryckebusch
Productie tg STAN
Coproductie Toneelhuis, de Roovers, Theater Antigone
Foto Sebastian Steveniers

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.