Theater Malpertuis

Amor Mundi

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 22/23: € 3.2

Oktober 1977, ergens in Duitsland. Cineast Rainer Werner Fassbinder* volgt koortsachtig het nieuws. Een vliegtuigkaping van een radicale groepering houdt hem wakker.

Op een flamboyante manier discussieert Fassbinder (een dubbelrol voor acteurs David Geysen, Geert Vaes) met zijn moeder (actrice Tania Van der Sanden) en zijn vriend (cabaretier Pieter Verelst) over de grondbeginselen van de democratie.

Wat verstaan we onder democratie? Wat is de aantrekkingskracht van autoritaire regimes? Kan geweld soms legitiem zijn? 

Regisseur Piet Arfeuille plaatst in Amor Mundi verschillende generaties bij elkaar en laat ze luidop denken; hij schetst een tijdsbeeld uit de jaren '70 dat tegelijkertijd aanvoelt als dat van vandaag. Radicaal zijn is cool…. zo lijkt het wel in deze tijd. Maar misschien is de echte dialoog er wel één die geen antwoorden geeft, maar juist vragen stelt en het denken opentrekt.

Amor Mundi is een verhaal over het recht of de plicht je standpunt duidelijk te maken, over morele kompassen en hoe die soms het noorden kwijtraken, over broccoli, telefoongerinkel en veel alcohol.

*Rainer Werner Fassbinder (1945-1982): baanbrekend cineast die met zijn films de verdeeldheid van de Duitse samenleving becommentarieerde. Maakte 42 films op 14 jaar tijd. Een heftig amoureus leven met veel drank en drugs bezorgden hem een vroegtijdige dood.


PRODUCTIE Theater Malpertuis
TEKST Naar ondermeer Rainer Werner Fassbinder
REGIE Piet Arfeuille
SPEL Tania Van der Sanden, David Geysen, Geert Vaes, Pieter Verelst
LICHT EN GELUID Wim Loobuyck, Rik Teunis
VORM Piet Arfeuille, Steve Salembier
PROMOBEELD Nick Hannes
KOSTUUMS Lieve Pynoo

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.