BUITEN AARDSE KUNST

BAK.COM

Op locatie

Download hier de digitale versie van de brochure (met plan).

In december 2021 werd ons BAK-project geboren. “Buiten Aardse Kunst” knipoogt naar ‘Land Art’, een kunststroming die inspeelt op landschapskenmerken. Het is een bijzondere vorm van ‘ecological art’ of ‘environmental art’, waarbij de hele natuur in de kunst opgenomen wordt en er een nieuwe beleving van de ruimte ontstaat.

De kunstenaar gaat in dialoog of confrontatie met de natuur via interactie met, toevoeging aan,...

Hiervoor nodigden wij een aantal kunstenaars uit om in volle zomer, in de vrije buitenlucht en rustgevende natuur hun kunst te exposeren.

Op 23-24 en 30-31 juli stellen zij hun creaties tentoon in de fruitboomgaard in Herk-de-Stad. Van 12 tot en met 28 augustus hebben wij voor hen een wandelparcours 3,5 km, door weide, heide, bos uitgestippeld in Natuurgebied de Blakers te Langdorp.

Aan de bezoekers – nieuwsgierigen, kunstliefhebbers en -minnaars – willen we ook de mogelijkheid bieden om in alle rust in die natuurlijke omgevingen met de kunstenaar of onder elkaar van gedachten te wisselen, na te praten bij een drankje in onze zomerbar (enkel tijdens de weekends vanaf 10u.). De netto opbrengst van de verkoop van dranken zal geschonken worden aan Spierziekten Vlaanderen vzw.

Van harte welkom,
Marc Hendrickx
Marie Christine Mussche

 

 

 
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.