Sinds David Newbould zijn carrière een kickstart gaf met Big Red Sun uit 2007, heeft hij zijn sporen verdiend als een heartland roots-rocker, Americana-artiest en folksinger. Hij slaat een nieuwe pagina om met zijn aankomende (10 juni) vierde volledige studioalbum, Power Up!, een plaat waarvan de boodschappen van volharding en onwankelbare overleving worden voortgestuwd door de vet, grit en gitaargedreven swagger van rock & roll .

 

Newbould is niet gewend stil te zitten. Geboren in Toronto, verhuisde hij als tiener naar New York City en nestelde zich in de vruchtbare muziekscene van Austin voordat hij zich uiteindelijk in Nashville vestigde. Daar vond hij een gemeenschap die net zo divers was als zijn eigen geschiedenis. Albums zoals Tennessee uit 2013 schenen een licht op zijn intercontinentale reizen en innerlijke reis, terwijl Sin & Redemption uit 2019 hem aantrof als frontman van een A-lijst studioband met als leden drummer Brad Pemberton (Steve Earle, Ryan Adams) en rocklegende Dan Baird (Satellieten van Georgië).

 

Met een catalogus van veelgeprezen releases, duizenden live optredens en plaatsingen in programma's als Criminal Minds en Dawson's Creek, heeft David Newbould zijn eigen plek in de roots-rockwereld veroverd.

 

Website: http://www.davidnewbould.com


Een organisatie van Rootstown

GRATIS INKOM, al vragen we wel een vrije bijdrage in “den hoed”.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.