Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel

Gratis: € 0

Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel

Na het succes van vorig jaar trekken we op 1 mei opnieuw het jaarlijkse bedevaartseizoen op gang met een wandelevenement.

Wandel in de voetsporen van pater Damiaan richting de basiliek. Deze wandeling langs veelal onverharde paden brengt je na 34 km in Scherpenheuvel. De route start in Tremelo aan het Damiaancentrum en is bewegwijzerd, te volgen via een wandel GPS of via de routeyou app.

De pelgrimstocht vertrek vanaf het Damiaanmuseum, het ouderlijk huis van de Grootste Belg Pater Damiaan. Vanaf 7 uur verwelkomen we jou met koffie en koek en sturen je op pad met het Pelgrimspaspoort.
De groepsstart zal om 7 uur plaatsvinden, daarna is er vrij vertrek tot 9 uur. De trailrun zal vertrekken tussen 8 uur en 9 uur.

De wandeling brengt je langs onbekende plekjes en verschillende natuurgebieden via Tremelo, Werchter, Betekom, Gelrode, Aarschot en Rillaar naar Scherpenheuvel.

Onderweg worden er 2 pleisterplaatsen ingericht.
Te Gelrode wordt er een rustplaats ingericht op de Eikelberg. Er zijn picknickbanken en een toilet aanwezig. Er wordt een gratis stuk fruit en drank voorzien voor de deelnemers, op vertoon van het Pelgrimspaspoort.
In Rillaar houden kan je halt houden aan het Nijswolkje (kleine omleiding). Op vertoon van je paspoort ontvang je hier een gratis bolletje schapenijs.

Is de afstand van de volledige pelgrimstocht net iets te lang, dan kan je op elke plaats van de route instappen. Bij de verschillende halteplaatsen kan je je paspoort ophalen.

Eens aangekomen in Scherpenheuvel wachten De keerskatten, de traditionele kaarsenverkoopsters met zwarte kapmantel, je op. Op vertoon van je paspoort ontvang je een kaars en souvenir.


Vertrek Damiaanmuseum: 34 km
Vertrek halteplaats Gelrode (Eikelberg): 20 km
Vertrek halteplaats Rillaar (Nijswolkje): 7 km

Gratis verzekering tijdens het evenement? Reserveer een gratis ticket, zo ben verzekerd tijdens je wandeling!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.