De NWE Tijd

(V)

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 23/24: € 3.2

Heb je ergens spijt van?

Wat zou je anders in je leven hebben willen doen?

Hoe zou je mij hebben opgevoed als ik een jongen was geweest?

                                                                        interviewvragen uit (v)

 

In geen eeuw is er zoveel veranderd in het leven van een vrouw als in de afgelopen honderd jaar. En daarmee is het leven van iedereen veranderd. Op het gebied van werk, maatschappelijk aanzien, seksualiteit en ouderschap is in een paar generaties bijna alles anders geworden. In zo’n rap tempo dat we soms bijna vergeten waar we vandaan komen. Hoeveel van wat wij nu voelen en meemaken is gevormd door de geschiedenis? En welke verhalen en voorbeelden nemen we mee naar morgen?

 

In 2013 trokken de makers van de voorstelling Heimat naar hun ouders en grootouders voor een ultiem keukentafelgesprek. Met een camera erbij stelden ze hen vragen over het leven, de liefde, werk en spijt. Nu, tien jaar later, brengt regisseur Freek Vielen vijf actrices bijeen om diezelfde vragen aan hun moeder te stellen.

 

In de ontroerende, grappige en persoonlijke voorstelling (v) gaan Mieke De Groote, Evgenia Brendes, Brenda Corijn, Ellis Meeusen en Suzanne Grotenhuis het gesprek aan over hun verleden en de toekomst.

 


Van en met Freek Vielen, Mieke De Groote, Evgenia Brendes, Brenda Corijn, Suzanne Grotenhuis & Ellis Meeusen. Scenografie Sander Salden Beeld Alexander Daems Dramaturgie Rosa VandervostSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.