tg STAN

Warm

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 23/24: € 3.2

Drie personages ontmoeten elkaar om beurt op een pier. De twee mannen weten niet meer of ze elkaar kennen, of ze elkaar al ontmoet hebben. Dan komt er een vrouw op de pier. De vrouw herkent de 1e man. Het is lang geleden. Zij weet niet waar ze zich bevindt. Ze wil gaan zwemmen. Ze wil het over de kinderen hebben. Zijn kinderen. Hoe het ermee gaat, wil hij weten.

Jon Fosse keert terug naar STAN en wordt opnieuw opgevoerd in hun nieuwste productie, Warm, na eerdere voorstellingen wat/ nu (2016), Eg er vinden, ik ben de wind (2018), Rambuku (2021). STAN blijft voor Fosse kiezen vanwege zijn unieke taal, die bestaat uit weinig woorden en herhalingen zonder psychologie in de personages. Fosse’s werk toont aan dat literatuur en kunst zowel troostend als verdrietig kunnen zijn.

Warm beschrijft drie toneelspelers, die niet weten wie ze waren, niet weten waar ze waren, niet weten hoe ze waren, nu ze op de plek aangekomen zijn, die ze niet kunnen verlaten, te weten het toneel.


Spel Damiaan De Schrijver, Matthias de Koning & Annette Kouwenhoven Productie STAN en Discordia Tekst Jon Fosse Vertaling Maaike Van Rijn


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.