VOX Muziektheater (NL)

One (wo-)man show

Gasthuiskapel Tickets
BASISPRIJS: € 12 - Kansentarief 23/24: € 2.4

Twee vrouwen onderzoeken de eenzijdige blik op mannelijkheid in een unieke mix van barokopera, elektronische muziek en objecttheater

One Man Show, nog in ontwikkeling, mengt live gezongen barokopera, elektronische muziek en objecttheater in een vernieuwende combinatie. Door een selectie van aria's bevragen twee vrouwelijke performers de traditionele tweedeling naar sekse en verkennen ze nieuwe perspectieven op gendergedragingen. Het iconische fenomeen van de castraatzangers uit de baroktijd staat centraal en symboliseert de complexiteit van mannelijkheid en de verwachtingen die aan mannen worden gesteld. De castraat fungeert als een symbool van de 'niet-echte man', waardoor diepgaande vragen worden opgeroepen over onze perceptie van mannelijkheid. Naast de prachtig gezongen aria's en fysieke spel, spelen alledaagse voorwerpen een belangrijke rol. Deze objecten vertellen op unieke wijze verhalen over de stereotype opvattingen van mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Onderzoeksvragen:

In hoeverre kunnen performers loskomen van gender door verschillende genderuitingen te vermengen, en ervaren toeschouwers een vergelijkbare bevrijding van genderbeperkingen?

Hoe kan objecttheater het onderwerp van genderverkenning versterken? Welke objecten kunnen dienen als krachtige symbolen om genderuitingen te vermengen en de traditionele genderrollen te doorbreken?

Bij dit Work in Progress van One Man Show krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij de theatermakers, een kans die meestal alleen een select gezelschap heeft. Martine en Linde delen hun onderzoeksvragen met jou en je kunt als bezoeker waardevolle feedback geven op hun werk in ontwikkeling.

 

Over Poor Thing

The Scotsman - Festival Edinburgh, februari 2023

“singer and co-creator Linde Schinkel, actor and co-creator Martine van Ditzhuysen succeed in creating a funny and moving meditation on the sadness and absurdity of ordinary death and the debris it leaves behind; in a light-touch show about the end of life that still has the deepest human compassion at its heart”

 


Gezelschap: VOX Muziektheater, concept, zang, objectmanipulatie, spel: Linde Schinkel, Martine van Ditzhuyzen, compositie: Strijbos & Van Rijswijk, G.F. Händel e.a., begeleiding barokgestiek: Laila Neuman

Website: voxmuziektheater.nl
Facebook: facebook.com/VOXMuziektheater
Instagram: instagram.com/lindeschinkel_vox


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.