Elsiris

Albumrelease “Imprints”

Aula Sint-Jozefscollege Aarschot Tickets
BASISPRIJS: € 15

Elsiris, opgericht door de Aarschotse pianiste Jasmien Geijsels, vormt een hecht hedendaags jazztrio met invloeden uit Scandinavië, de natuur en fictieve personages. Hun repertoire bestaat uit originele composities aan de hand van bandleider en pianiste Jasmien. Haar melancholische, soms breekbare melodieën en doordachte gebruik van stilte en ruimte nemen de luisteraar bij de hand en doet de tijd vergeten. De muziek kan ook doordringend krachtig zijn wanneer deze erom  vraagt. Pierre-Antoine Savoyat tovert met zijn warme flugelhoornklanken en unieke elektronische effecten prachtige kleuren en soundscapes en voegt zo een diepere laag toe. Het drumwerk van Élie Goulème vult de sound van de band mooi aan en biedt zowel subtiele als stevige, levendige ritmes. Samen vormen ze een hecht geheel waar improvisatie zowel speels als diepgaand kan zijn.

 

Op 10 november 2023 bracht Elsiris hun debuutalbum ‘Imprints’ uit bij SONNA Records met gerenommeerde pianist/componist Diederik Wissels als producer. Ook maakt hij samen met Tsai-Wen Hui deel uit van het album als gastmuzikant.

 

Dit concert geeft het startschot voor hun album release tour.

Met elk nummer op het album laat Elsiris een blijvende indruk achter op de luisteraar. Sommige composities dragen de naam van een fictief personage dat net zoals een mens van vlees en bloed een gelaagde persoonlijkheid heeft, evoluerend doorheen de tijd. Blijven ze een mysterie of kunnen ze doorgrond worden? Andere stukken belichamen een diepe connectie met de natuur, het gevoel deel uit te maken van iets groters en de verbinding tussen mensen.

 


Jasmien Geijsels: piano, compositie

Pierre-Antoine Savoyat: flugelhorn, FX

Élie Goulème: drums


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.