Parkgasten

Isbells

Stadspark Aarschot Tickets
BASISPRIJS: € 15 - Kansentarief 24/25: € 3

 

ISBELLS is de indiefolk band rond Gaëtan Vandewoude. Hun titelloze debuutalbum van 2009 is een klassieker met internationale allure en één van de grootste Belgische indiefolk successen op Spotify: het wondermooie ‘Dreamer’ vergaarde intussen maar liefst 78 mio streams. 
 

Vooraleer Isbells het levenslicht zag, draaide Gaëtan mee in diverse postrock bands. Met Isbells gooide hij het over een meer introspectieve en intieme boeg, wat resulteerde in talloze melancholische indiefolk songs. Relaties, dagdromen en menselijke tekortkomingen werden de rode draad doorheen zijn muziek. 

 

Na het eerste succes waren vergelijkingen met de samenzang van Fleet Foxes, de weemoed van Bon Iver en de tokkelkunst van Nick Drake nooit veraf. Maar Isbells is een categorie apart, met een eigen sound, gezicht en originaliteit. Met als hoofdingrediënten passie en vakmanschap. De fragiele kopstem, akoestische gitaar, uitgebalanceerde blazers, het delicate slagwerk en de elektronicasluier zorgen voor een solide en vertrouwd aanvoelende set.  
 

Hun live concerten zijn bij de meest verfijnde en subtiel intieme sets die er vandaag te vinden zijn. Gaëtan verzamelde van meet af aan een sterke groep muzikanten rond zich heen om zijn mooie, broze songs vorm te geven. Met Chantal Acda, Christophe Vandewoude, Gianni Marzo en Gerd Van Mulders staat een topband op de planken. In september 2023 verscheen Basegemiti, een gloednieuw album van Isbells dat warm werd onthaald in de pers. "Deze songs druppelen als warme kaarswas binnen." ★★★★☆ aldus De Morgen. 

 


Trailer


In de pers

"Deze songs druppelen als warme kaarswas binnen." ★★★★☆ aldus De Morgen.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.