Jazzlab & Dans Kapot

Openingsweekend: A small world

WERF Records en JazzLab vieren samen hun 30ste verjaardag met drie tournees waarvoor ze de handen in elkaar slaan. Een daarvan is met Dans Kapot, waarvoor knaltrio Don Kapot samenwerkt met vier dansers voor een spetterend spektakel - A Small World - onder leiding van Alexandros “Greco” Anastasiadis. 
 
Krachtig en hypnotiserend, Don Kapot is niet minder dan een groovemachine, een sensatie door hun opzwepende concerten, aanstekelijke humor en kleurrijke releases. Album Hooligan pakte uit met nucleaire kracht, terwijl ze voor het knotsgekke Un Peu Live de handen in elkaar sloegen met toetsenist Fulco Ottervanger (De Beren Gieren). Hun muziek combineert de energie en vrijheid van free jazz met de totale trance van de beste dansmuziek.   

In 2019 ontmoette Don Kapot een groep dansers, en het was meteen raak. Na het opnemen van een videoclip in 2020, gaven ze in 2021 een onvergetelijk optreden op het Dansand festival in Oostende. Hun extraverte benadering van het podium, hun liefde voor lichamelijkheid en speelsheid, samen met de levendigheid van de band, deden het idee ontstaan: wat als je dat energieke geluid zou combineren met beweging, die muzikanten met dansers, wat als je fysieke vorm en acties zou geven aan de muziek? Dans Kapot was geboren.    

In 2022 nam Greco op organische wijze de artistieke leiding, terwijl een nieuw team van dansers werd samengesteld. Het gezelschap ging de straten van Brussel op met bruisende guerrillavoorstellingen. Onvoorbereide voorbijgangers werden zo getrakteerd op een spontaan feest van kleur en muziek. Het project was zo succesvol dat het WERF Records en JazzLab overtuigde om de zevenkoppige bende op te nemen in de viering rond hun 30ste verjaardag. De drie muzikanten en vier dansers kwamen samen voor verschillende residenties en tonen nu het resultaat, A Small World, dat garant staat voor een knetterende voorstelling in zalen en openlucht. 
 
 


Baritonsax, Viktor Perdieus 
Basgitaar, Giotis Damianidis 
Drums, Jakob Warmenbol 
Dans, Alexandros “Greco” Anastasiadis, Sofia Kakouri, Kit King & Margherita Dello Sbarba 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.