Helder Seabra

In Absentia

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 24/25: € 3.2

Met 'In Absentia' maken we een ontroerende reis terug in de tijd, waarbij het werk van Helder Seabra en zijn artistieke medewerkers uit het verleden opnieuw in de schijnwerpers staat. Maar deze heropleving gaat niet alleen over nostalgie; het is een tijdige reflectie van tijdloze thema's die resoneren met de turbulentie van onze hedendaagse wereld.  
 
In een samenleving die worstelt met steeds veranderende normen, confronteert 'In Absentia' moedig het met stereotypen beladen landschap van hoe mannen met verlies omgaan. Van de stille strijd van vaders die vervreemd zijn van hun kinderen tot de erosie van de jeugd die artiesten ervaren: het podium wordt een canvas voor rauwe kwetsbaarheid. 
 
Deze productie, die oorspronkelijk tien jaar geleden werd bedacht, te midden van bezuinigingen, belichaamt de geest van veerkracht, gemaakt zonder financiering, maar dankzij de pure vastberadenheid van de makers en de steun van de gemeenschap. Maar zoals we er nu naar kijken, is de strijd om artistieke steun alleen maar heviger geworden, wat de urgentie van de boodschap onderstreept. 
 
'In Absentia'vat de polsslag van onze hedendaagse samenleving en biedt een aangrijpende reflectie op de menselijke ervaring in het licht van verlies. Via dans, livemuziek en licht wordt het publiek uitgenodigd om getuige te zijn van de ongefilterde emoties en ervaringen van vijf mannen die door het labyrint van verlies navigeren. 
 
Ga met ons mee op een onvergetelijke reis terwijl 'In Absentia' opnieuw het podium betreedt en een opwindende samensmelting van beweging, muziek en licht belooft, die de zintuigen prikkelt en de ziel beroert. Mis deze kans niet om jezelf onder te dompelen in een reis van veerkracht en reflectie, opnieuw bedacht voor een nieuw tijdperk. 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.