Kees Meerman

De kracht van zacht

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Kansentarief 24/25: € 2.8

Kees Meerman maakte 7 onemanshows en 6 cd’s. Nam toen een pauze van 10 jaar om te herbronnen. In 2023 begon hij uit ’t niets weer teksten en liedjes te schrijven. Dat werd een programma. 

In zijn nieuwe onemanshow brengt hij eigen nummers op gitaar en gitaar. Zijn liedjes zijn als kortverhalen.Gepassioneerd en vol vuur. Daarnaast vertelt hij (humoristische) verhalen, en brengt hij slam poetry. Zijn teksten zijn pareltjes die elk een doorvoeld verhaal vertellen dat je niet onberoerd laat. Intiem, eerlijk, kwetsbaar, maar ook rockend. 

Reactie na de eerste try out: “Hij bracht het mooiste, diepste optreden dat ik ooit van hem gezien heb, en dat me ’t meest geraakt heeft! Ik was ontroerd, net als de rest van het publiek. De gulle lach vulde de intimiteit van de huiskamer. Humor zoals ik het graag heb; intelligent, fijn en scherp. Zelfs de niet theaterminded vrienden waren weggeblazen; stil en vervuld van schoonheid van zijn stem en de nummers. Ik zag een zaaltje vol gelukkige en blije mensen.” 

Hij won de jury- en publieksprijs op het grote Concours de la Chanson in Amsterdam, en studeerde in 2016 af aan het gerenommeerde Complete Vocal Institute in Kopenhagen. 


Tekst & muziek, Kees Meerman
Fotograaf, Viktor Bentley


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.