Het Kabinet

50 jaar kunstrichting SJC

Stedelijk Museum Aarschot

Ontdek 'Het Kabinet': Een Schatkamer van Aarschotse Kunst

In 'Het Kabinet' onthult Josée Lehon een zorgvuldig samengestelde selectie uit de rijke kunstcollectie van onze stad.

Dit is geen gewone kunsttentoonstelling. Het is een viering van de artistieke erfenis van Aarschot, waarbij de grote muur van het museum tijdelijk getransformeerd wordt tot een meeslepende galerij. Josée Lehon heeft met een scherp oog en een diepe liefde kunstwerken uit verschillende tijdsperioden en stijlen geselecteerd, waardoor 'Het Kabinet' een gevarieerde en boeiende ervaring belooft.

Uitgangspunt voor deze editie van Het Kabinet is de vijftigste verjaardag van de Kunstrichting in het Sint-Jozefscollege van Aarschot. Samen met co-curator Filip Huysegems haalt ze niet alleen werken uit het archief van het museum. Ook oprichters, (oud) – leraars en oud – leerlingen lenen hun werk uit.

Het Kabinet nodigt u uit om te dwalen door de geschiedenis, de verbeelding en de creatieve geest van deze bijzondere studierichting.

Mis deze unieke kans niet om een dieper inzicht te krijgen in de kunst die onze stad gevormd heeft. 'Het Kabinet' is een ode aan Aarschot en haar kunstenaars, een reis door de ziel van onze gemeenschap. Laat je onderdompelen door stadscurator Josée Lehon en co-curator Filip Huysegems tijdens één van de rondleidingen (online in te schrijven) en kom de petites histoires te weten. 

Deze tentoonstelling loopt gedurende de zomermaanden, zorg dat je ze niet mist. Wij heten u van harte welkom in het Stedelijk Museum van Aarschot.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.