WILL GILLEMOT

Fotografiecircuit Vlaanderen

BIBLIOTHEEK

Deze reeks foto’s van Will Gillemot tonen enerzijds de eenvoud en anderzijds het toevallige, ook het bijna abstracte. Deze eigenwijze manier van fotograferen is het visitekaartje van Will.

Hij zweert in de tijd van photoshop bij NIET bewerkte foto’s, op een enkele uitzondering na. Het belangrijkste is volgens de maker het “zien”, ook in de gewone omgeving. Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om een goede foto te maken.

Deze reeks is een opeenvolging van trappen die zijn pad kruisten. Waar vele mensen aan voorbij gaan, is voor Will juist een uitdaging om een foto van te maken die een lust is voor het oog of tot nadenken stemt of verrast.
Daar fotografie een ware passie is voor Will, komt er nooit een einde aan de zoektocht naar mooie fotowerken en ruimten om zijn werk aan het grote publiek voor te stellen.

De “trappen” zijn slechts een selectie van het zeer gevarieerde werk van Will Gillemot. In eigen beheer bracht hij twee fotoboeken uit, het laatste fotoboek is een zwerftocht van Atlanta tot New Orleans met als tussenstops o.a. Nashville, Memphis, Jackson enz.

Zijn kennis en passie doorgeven is ook een stokpaardje van Will, zo richtte hij in zijn geboortedorp Duffel de fotokring foto-kunst-duffel op.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief