Aarschot beweegt

vzw Puur & Het Gasthuis

Parcours in stad Tickets
ruilbox/wachtlijst
BASISPRIJS: € 18 - Vriendenprijs: € 14 - -12 jaar: € 5 - Lid vzw Puur: € 14

Vzw Puur en Cultuurcentrum Het Gasthuis slaan de handen in mekaar voor een nieuwe editie van ‘Aarschot beweegt’. Wie er twee seizoenen geleden bij was, weet dat dit een onvergetelijke dag wordt!

‘Aarschot beweegt’ betekent dans: dans op locatie, dans in de natuur, dans in de stad. Een niet te missen ervaring voor jong en oud(er), de ideale gezinsuitstap! Laat je overdonderen door beweging, nu eens groots en spectaculair, dan weer intiem en teruggetrokken. Het wordt een namiddag vol verrassingen, passie, humor en virtuositeit waarna je je stad nooit meer op dezelfde manier zal bekijken door de performances die je er beleefde.

Op het einde van deze namiddag krijgen jullie nog een swingende muzikale afsluiter. Hou je dus zeker niet in om mee te zingen met één van je favoriete nummers of een danske te placeren op de coolste beats! En last but not least: er is een heerlijke foodtruck om jullie knorrende magen te vullen.

Schrijf je in voor deze dag en dan pas kom je het vertrekpunt van jouw uniek parcours langs de vier dansvoorstellingen/performances te weten. Is er nog een reden om deze datum niet met stip in je agenda te noteren?


Compagnie Talk
Ant and..
‘Ant and..’ is een beeldende dansvoorstelling die de verbeelding van de toeschouwer prikkelt. Twee dansers ontdoen zich van hun eigen menselijke en fysieke verschijning en creëren een sculpturale performance. Het ene beeld ontpopt zich tot het andere; miereneters worden cilinders, cilinders worden rupsen, rupsen maken sporen en deze sporen worden gevolgd. ’Ant and..’ is een gracieus spel voor jong en oud dat zich volgens de locaties waar het speelt, telkens heruitvindt. 

THERE THERE Company
As long as we TRY-OUT
Hand op hand acrobatie vereist balans en vertrouwen, kracht en breekbaarheid, steun en overgave. Als een acrobatische figuur foutloos wordt uitgevoerd, zien we enkel perfectie. ‘As long as we’ wil tonen wat erachter ligt: eindeloos herhalen, het onvermogen om samen te werken, de soms lachwekkende zinloosheid van het proberen. En af en toe wel het perfecte samenspel. Naast twee artiesten, honderd witte koffiekopjes op scène: net als de lijven, sterk en toch breekbaar. THERE THERE Company stript hun circuskunsten van alle circus-preconcepties. Ze zoeken naar wat voor hen de essentie is in deze jonge kunstvorm.

Creatie en spel Hanna Mampuys & Toon Van Gramberen Coproductie Theater op de markt, Perplx Dramaturgisch advies Tim Behren Lichtontwerp David Carney Steun Vlaamse Overheid, Circuscentrum Vlaanderen, Latitude 50, 30CC, cc de borre, Miramiro

Cie. Woest
Lucky Shots
Je moet plots remmen en vliegt over het stuur van je fiets. Je dondert met potten en pannen de trap af. Een laag drempeltje of een onverwacht steentje op je weg volstaan om je te doen struikelen... Een picknicklaken. De laatste druppels van een lege fles wijn laten hun sporen na. Iets verder een gebroken glas. Een frisbee. Een bloedspoor? Verf? Tomatensaus?
‘Lucky Shots’ is een knipoog naar het menselijk verlangen om bovenmenselijk te zijn. Kan je de wetten van de zwaartekracht omzeilen of zelfs overwinnen? Cie. Woest ontdekt in haar zoektocht naar een antwoord op de zwaartekracht een nieuwe vrijheid. Hun falen groeit uit tot strategie. De performers spelen met het klassieke verwachtingspatroon en spreken de kijker aan op zijn of haar verbeeldingskracht en inlevingsvermogen.
De kijker wordt overladen met slides of life, streams of accidents, absurde beelden en banale situaties. Ze dagen de zwaartekracht uit met groteske uitvergrotingen, onverwachte wendingen, verrassende twists en gebundelde kracht. Dat de wetten van de zwaartekracht vastliggen, valt niet te ontkennen. Maar binnen het theatrale kader van ‘Lucky Shots’ bepalen de vijf performers zelf de spelregels.

Regie Manon Avermaete Performance Paulien Truijen, Melanie Weijters, Maartje Pasman, Hannah Rogerson, Jessica van Cauteren Steun Fonds Podiumkunsten NL, Spoffin, Provinciaal Domein Dommelhof, MiramirO, Deventer Op Stelten

Arch8
Murikamification

Murikamification is een straffe, acrobatische en indrukwekkende dansperformance in de openbare ruimte. Met de dansers gaan we op weg doorheen de stad. Geen gevel, deur, paal, stoeprand, fiets of terras blijkt veilig voor deze acrobaten!
Erik Kaiel en zijn dansers toveren speelse magie in de ruimte. Met deze verrassende en surrealistische danstocht nemen ze ons mee op een wonderlijke reis doorheen Aarschot.
Knap hoe vertrouwde plekjes er plots helemaal anders uit gaan zien! Nieuwsgierig? Volg maar!

Choreografie Erik Kaiel Dans Erik Kaiel, Jasper Džuki Jelen, Heleen van Gigch & Kim Jomi Fischer Foto Jeroen Bosch

The Pick Hardo Bros & breakdancers
‘The Pick Hardo Bros.’ is DJ/Live Cover Band bestaande uit de broers Stefano en Lorenzo Pick Hardo. Zij pulseren op dance en funk, gaan moeiteloos over op pop en feel good, draaien alles nog eens goed door de (re)mixer en brengen jou in beweging met hun legendarische danspasjes.
Van Mark Ronson, Stevie Wonder, LMFAO, Sugar Hill Gang, Daft Punk tot Aerosmith en RUN DMC, van Martin Solveig, Michael Jackson, Avicii tot Coldplay, en nog zo veel meer! Party verzekerd met The Pick Hardo Bros!

Zang & DJ Stefano en Lorenzo Pick Hardo Zang Jana De Valck Breakdance Flash Family

De leden van VZW Puur kunnen hun tickets kopen aan de vriendenprijs via tickets@hetgasthuis.be


Schrijf je in op onze nieuwsbrief