Avondrood

Behoud de Begeerte

THEATERZAAL Tickets
ruilbox/wachtlijst
BASISPRIJS: € 15 - Vriendenprijs: € 12 - Nieuwe inwoner: € 0 - Duoticket: € 0

 ‘Avondrood’ is een literair-muzikale productie met Lize Spit, Elise Caluwaerts en Kim Van den Brempt, gebaseerd op de ‘Vier letzte Lieder’ van Richard Strauss. De eerste uitvoering van zijn werk in de Londense Royal Albert Hall heeft Strauss niet meer mogen meemaken, maar wellicht had hij het nog jammerder gevonden deze versie door coloratuursopraan Elise Caluwaerts en pianist Kim Van den Brempt te moeten missen.

Strauss baseerde zich voor ‘Vier letzte Lieder’ op teksten van Joseph von Eichendorff en vooral van Herman Hesse – teksten vol melancholie, reflectie en berusting. Een gepast herfstprogramma dus, ‘Avondrood’, waarin Elise Caluwaerts en Kim Van den Brempt de romantische ondertoon van Hesse en Strauss trachten te vangen. Lize Spit, sinds haar bejubelde en bestsellende debuut ‘Het smelt’ niet meer weg te branden uit onze letteren, heeft voor de gelegenheid een nieuwe tekst geschreven. Samen met Kim Van den Brempt en collega-sirene Elise Caluwaerts zet ze met ‘Avondrood’ de scène in volle gloed.


Productie Behoud de Begeerte Met Lize Spit, Elise Caluwaerts & Kim Van den Brempt Licht Hugo Moens Video Klaas Verpoest Techniek Karel Marynissen Dramaturgie Hans Bogaert Productie Leander Coorevits Foto Lize Keke Keukelaar Foto Elise Lalo Gonzalez


Schrijf je in op onze nieuwsbrief