Winter van Aarschot

Van 17 december tot en met 5 januari kan je de wintersfeer opsnuiven in ons stadscentrum. Het Stadspark wordt omgebouwd tot een magisch winterdorp, op de Grote Markt wacht een grote verrassing en ook de kerstman staat weer paraat.

Stadspark 

Het Stadspark wordt omgetoverd tot een heus winterbos . Twee molens, eentje uit 1890 en eentje uit 1910, en de kersthutten die verspreid staan over het park zetten meteen de nostalgische en warme toon. Doorheen de Winter van Aarschot vinden er gezellige marktjes plaats. Misschien kom je er zelfs een kerstfanfare tegen?  

Achter de kiosk kan je dan weer het sprookjespad bewandelen met zijn rendieren, kerstmannen en pinguïns. Een portie dierenliefde is te vinden in de kerststal met pony's en schapen. Je krijgt op bepaalde momenten zelfs de kans om hen te voederen. 

Onze-Lieve-Vrouwekerk 

Ook dit jaar dompelen we de Onze-Lieve-Vrouwekerk onder in de kerstsfeer. We zetten een kerstboom voor de kerk en zorgen voor raampartijen achter het altaar. Die kan je zien vanuit het Stadspark.  

Bonewijk en Grote Markt

Bewonder de prachtige kerstboom die op de Bonewijk zal staan. Wandel daarna gezellig door de winkelstraten en geniet van het eindejaarsshoppen. Daar komt de Kerstman op 18, 19 en 26 december langs om cadeautjes uit te delen.  

“Moe van al dat shoppen? Tijd om even op adem te komen op de Grote Markt”. Geen betere plaats om dat te doen dan… in het reuzenrad! Overwin je hoogtevrees en geniet van het uitzicht. Op de Grote Markt staat ook een mooi verlichte kerstboom met kerstballen. Zeker de moeite om vanuit de lucht te bewonderen.“ 


Locatie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.