Aarschot Volkoren

Zaterdag 4 mei 2024
"Aarschot Volkoren" mocht je echt letterlijk nemen. Vorige zaterdag was ons Aarschot goedgevuld met een 90-tal zangkoren. Hun prachtige stemmen brachten kleur op een regenachtige dag.
Heb jij ook genoeten van een muzikale zaterdagnamiddag? 
Graag tot in 2026 voor een nieuwe editie van ons tweejaarlijks korenfestival.

Bedankt aan onze koren, medewerkers en publiek.


Praktische info

 

 • Alle concerten zijn gratis.
 • Een festivaltreitnje heeft stopplaatsen in de buurt van elke locatie. Ook dat is gratis. Voor de stopplaatsen verwijzen we naar het grondplan.
 • Iedereen is welkom op de samenzang op de Grote Markt vanaf 17.45 uur.
 • Parkeren kan op 4 mei gratis en zonder in de tijd o.a. achter het station (voetgangersdoorsteek via het station) en op de parking van de Demervallei (opgelet sommige delen zijn blauwe zone). Leef de parkeerrgels na want er wordt wel degelijk gecontroleerd.
 • Voor vragen tijdens het festival kun je terecht op het onze infostands aan de ingang van het Cultureel Centrum en op de speelplaats van Santa-Maria.
 • Gevonden voorwerpen kun je daar afgeven. Je kunt ze er ook ophalen of je naam en adres achterlaten als je iets kwijt bent.
 • Op alle locaties en over de stad verspreid zijn een 60-tal vrijwilligers aan de slag. Zij zijn herkenbaar aan hun fluohesje. Beankt om hun aanwijzigingen op te volgen. Je kunt met je vragen bijn hen terecht, ze helpen je graag verder.
 • Sanitaire voorzieningen zijn aanwezig in o.a. het Dienstencentrum Orleanshof, de speelplaats Sancta Maria, Jeugdcentrum De Klinker, BS Zonnedorp, Culturele site Het Gasthuis, het Sint Jozefscollege en het Damiaaninstituut.
 • Voor spijs en drank kun je bij de Aarschotse horeca terecht. We duimen mee voor terrasjesweer.

  De volledige folder:
  https://www.hetgasthuis.be/files/versie-30-april-av2024-folder-web.pdf


Wat is "Aarschot Volkoren"

Aarschot Volkoren is een tweejaarlijks muziekfestival voor koren. Het werd in 2011 voor het eerst georganiseerd door leden van het Aarschotse koor Cantate. Op een twintigtal binnen- en buitenpodia in het Aarschotse stadscentrum treden koren één of twee keer een klein half uurtje op. Dat gebeurt a capella of met muzikale begeleiding.

Tijdens de laatste editie van Aarschot Volkoren (2022) zongen 80 koren - samen meer dan 2.000 zangers - uit gans België en Nederland. Zij brachten 150 concerten. Het gaat om gezelschappen van uiteenlopende grootte, jong en minder jong, die zowat alle zanggenres vertegenwoordigen : klassiek, operette, chanson, pop, folk, wereldmuziek, ... . De koren betalen geen deelnamerecht en ontvangen ook geen vergoeding voor hun optreden. Er wordt enkel een bescheiden waarborg gevraagd, die in de weken na de effectieve deelname wordt terugbetaald. 


"Aarschot Volkoren" - een unieke samenwerking

De organisatie van het festival is in de belangeloze handen van een groepje muziekliefhebbers. Bij de opstelling en het opruimen van de podia en voor de concerten op de podia kunnen zij rekenen op enkele tientallen vrijwilligers. Daarnaast is er belangrijke logistieke en financiële steun van de Stad Aarschot, Koor en Stem en van de Intergemeentelijke Culturele Samenwerking. Samen met de deelnemende koren zorgen zij er voor dat het unieke culturele initiatief dat Aarschot Volkoren is telkens een succes wordt. Komt u de volgende keer ook meezingen of meeluisteren? Of springt u mee op de kar van de organisatoren? U bent hoe dan ook welkom!


Aarschot Volkoren zoekt vrijwilligers

Interesse om te helpen als vrijwilliger of heb je een andere vraag?
Neem contact op met Anne Ostyn:
anne_ostyn@hotmail.com
of
de Dienst Cultuur van de stad Aarschot:
kris.vuerinckx@aarschot.be

 

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.