café

De Gasthuissite... voor vele Aarschottenaren bekend als de Aarschotse cultuursite bij uitstek. Sinds 2012  vind je er naast een bibliotheek, een cultuurcentrum en een museum ook een brouwerij, één van de enige stadsbrouwerijen in Vlaanderen. Onder het motto “waar er gebrouwen wordt, moet er ook geklonken kunnen worden”, herbergt het voormalige klooster- en zorgcomplex twee gezellige cafés. Een must voor elke bierliefhebber.

Cafetaria CC Het Gasthuis

Gelegen in een prachtig gerenoveerd voormalig kloostergebouw is de cafetaria van Cultuurcentrum Het Gasthuis een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud. Geniet er van een lekker biertje of een glas wijn en ontdek tegelijkertijd de vaste kunstcollectie van het cultuurcentrum. Met werken van plaatselijke kunstenaars als Roland Rens en Jan Rosseels, maar ook namen als Alechinsky, Corneille en Raveel is de kunstcollectie in de cafetaria meer dan de moeite waard. 

Het gezellige buitenterras is zonder twijfel één van de mooiste van Aarschot. Regelmatig vinden er  ontspannende activiteiten plaats, begint of eindigt er een zoektocht en loopt er in de aanpalende ruimten een tentoonstelling van plaatselijk of internationaal talent.

Gasthuisstraat 22 | 3200 Aarschot

Openingsuren

di tot vr 13u - 23u
za & zo 14u - 19u
gesloten op maan- en feestdagen

’t Bruine Café

’t Bruine Café is het museumcafé van het stedelijk museum van Aarschot. Het café bootst de sfeer van een oude bruine kroeg na. Bierliefhebbers kunnen er terecht voor een ruim assortiment aan streekbieren. ’t Bruine Café is de thuisbasis van de bieren van de stadsbrouwerij: Aarschotse Bruine, de Forto en de Duc. In de zomermaanden is het aangenaam toeven op het zonneterras, gelegen in de gezellige museumtuin. 

Fietspech? Als erkend fietscafé beschikt ’t Bruine Café over een herstelkit om je te depanneren. Bij de dienst 'Toerisme' in hetzelfde gebouw vind je alle info over fietsroutes in de streek. 

Elisabethlaan 103 | 3200 Aarschot

Woe tot vr  13u - 16u30
za & zo  14u - 18u

gesloten op maandag, dinsdag en wettelijke feestdagen
uitgezonderd 15 augustus (Sint-Rochusverlichting)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.