Zomer van Aarschot

Klaar voor de Zomer van Aarschot?

Aarschot is weer helemaal klaar voor de zomer! Na de barre coronatijden komen de warme zomermaanden eraan met een goedgevuld programma en voor elk wat wils. Niet alleen de Aarschottenaren, maar iedereen in de omgeving, jong en oud, zullen ondergedompeld worden in hogere zomerse sferen met tal van activiteiten.

Kom Schoonhoven herontdekken
Op 1 januari kocht de Stad Aarschot de voormalige camping Schoonhoven op, met de bedoeling er een volwaardig ontspannings- en recreatiepark voor haar inwoners van te maken. Vanaf 1 september nodigen we de Aarschottenaars uit om mee na te denken over de invulling daarvan.

Maar onbekend is onbemind, dus begeef je langs de nieuwe wandel- en fietsverbindingen naar het autovrije evenementenplein en beleef er een gezellige tijd in het groen. Om er te spelen en ravotten, (mee)zingen, dansen, quizzen, lachen, kamperen bij de boswachter, dommelen, … en zo veel meer. Of pik er elke vrijdagavond een filmpje mee in openlucht. En vergeet zeker niet onze expo te bezoeken en de tentoonstelling ‘Container Blues’. Van harte welkom! 

Parkgasten
Ook dit seizoen herneemt cultuurcentrum Het Gasthuis de optredenreeks Parkgasten. Verleden jaar begonnen als een coronaproject, maar zo goed meegevallen dat je ook dit jaar elke donderdag van de maand augustus in het Stadspark terecht kan voor openluchtoptredens. Parkgasten gaat op 4 augustus van start met et Belgische bluesicoon Roland Van Campenhout. Op donderdag 11 augustus kan je komen kijken naar Buscemi en Moody Mae. The Me in You treden op 18 augustus. Afsluiten doen we op 25 augustus met de familievoorstelling Grasshoppers van Circus Katoen.

Tickets kosten 10 euro en zijn te bestellen via de website www.hetgasthuis.be

Zomertour langs de deelgemeenten
In juli strijken Jeugdcentrum De Klinker en CC Het Gasthuis neer in elke deelgemeente. Ze pakken uit met een kleurrijke combo van theater, springkastelen en een circusworkshop. 

Klassiekers op het menu
Op 21 juli, de nationale feestdag, geniet je in het Stadspark voor de zesde keer van het gezellige parkfestival Roots in het Park. Rootstown slaagde er opnieuw in enkele pareltjes uit de (inter)nationale ‘rootscene’ naar Aarschot te halen. De dag voordien, op 20 juli, weerklinkt er dan weer jazzmuziek vanuit ons idyllische Stadspark.

Ook andere traditionele evenementen zoals Fundays, de braderie, Aarschot Zingt, Aarschot Kermis, Fiesta Europa en HAP foodtruckfestival zullen ook deze zomer niet ontbreken.

Sint-Rochusverlichting 
We verlichten onze prachtige stad met sfeervol kaarslicht en bouwen daarmee verder op een traditie van onze voorouders. Sinds de middeleeuwen brandden zij elk jaar op 15 augustus een kaarsje ter ere van Sint-Rochus om de pest buiten te houden. Honderden jaren later keren we ‘back to the roots’. D De Lichtekes verbinden ons met elkaar. Daarom roepen we alle inwoners op om op 15 augustus mee te doen. Zorg voor lichtekes in je buurt.”

Doorlopende activiteiten
Tijdens de zomermaanden kan je ook doorlopend deelnemen aan Aarschot Fietst. Drie verschillende routes leiden je langs de mooiste plekjes van onze deelgemeenten Langdorp, Gelrode en Rillaar. Zo ontdek je ook verborgen parels met de fietszoektocht en wandelzoektocht van de dienst Toerisme en de zomerzoektochten in samenwerking met Gezinssport Vlaanderen.”  


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.