boze wolf-festival

Editie 2023

Geen nieuw seizoen, zonder Boze Wolf-festival, ons paradepaardje. Ook in maart 2023 kan je in ons cultuurcentrum weer terecht voor de top van het (inter)nationale figurentheater. Gezelschappen uit Frankrijk, Nederland, Israël en Duitsland zakken af naar Vlaams-Brabant en tonen waarom figurentheater de spannendste theaterdiscipline van allemaal is. 

Net zoals verleden seizoen ontvangen we trouwens ook dit jaar een delegatie vanuit Canada, waar het Boze Wolf-festival een samenwerking is aangegaan met Festival Castelier in Montréal. Beide festivals werken samen rond het thema “Robotica”. Onder de noemer Organic-Mechaniek gaan we op zoek naar voorstellingen waarin mechaniek, robots en artificial intelligence centraal staan.

Mens versus machine, object tegenover subject, eeuwenlang hebben kunstenaars en theatermakers zich over deze tegenstelling gebogen. Ook voor figurentheater vormt de tegenstelling een dankbaar onderwerp, getuige enkele niet te missen voorstellingen zoals Eliza van het Duitse Meinhart und Krauss, Control Freak van Kulu Orr, Neusloop en het fantastische Man Strikes Back van Post uit Hessdalen.

Net als de voorbije 10 seizoenen bieden we de echte liefhebbers de mogelijkheid aan om een Golden Boze Wolf-ticket te kopen, één ticket waarmee je voor slechts €60 alle voorstellingen kan bijwonen.

De deelnemende Boze Wolf-gemeenten zijn voor deze editie: Herent, Leuven, Scherpenheuvel-Zichem, Keerbergen en natuurlijk Aarschot

 

Programma

pagina 1 van 2 volgende pagina

Locatie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.