Aarschot Volkoren

Wat is "Aarschot Volkoren"

Aarschot Volkoren is een tweejaarlijks muziekfestival voor koren. Het werd in 2011 voor het eerst georganiseerd door leden van het Aarschotse koor Cantate. Op een twintigtal binnen- en buitenpodia in het Aarschotse stadscentrum treden koren één of twee keer een klein half uurtje op. Dat gebeurt a capella of met muzikale begeleiding.

Tijdens de laatste editie van Aarschot Volkoren (2019) zongen 80 koren - samen meer dan 2.000 zangers - uit gans België en Nederland. Zij brachten 150 concerten. Het gaat om gezelschappen van uiteenlopende grootte, jong en minder jong, die zowat alle zanggenres vertegenwoordigen : klassiek, operette, chanson, pop, folk, wereldmuziek, ... . De koren betalen geen deelnamerecht en ontvangen ook geen vergoeding voor hun optreden. Er wordt enkel een bescheiden waarborg gevraagd, die in de weken na de effectieve deelname wordt terugbetaald. De kosten van de auteursrechten worden door de organisatoren gedragen.


"Aarschot Volkoren" - een unieke samenwerking

De organisatie van het festival is in de belangeloze handen van een groepje muziekliefhebbers. Bij de opstelling en het opruimen van de podia en voor de concerten op de podia kunnen zij rekenen op enkele tientallen vrijwilligers. Daarnaast is er belangrijke logistieke en financiële steun van de Stad Aarschot en van de Intergemeentelijke Culturele Samenwerking. Samen met de deelnemende koren zorgen zij er voor dat het unieke culturele initiatief dat Aarschot Volkoren is telkens een succes wordt. Komt u de volgende keer ook meezingen of meeluisteren? Of springt u mee op de kar van de organisatoren? U bent hoe dan ook welkom!


Deelnemen aan "Aarschot volkoren"?

Update 19/01

90 koren hebben zich ingeschreven voor de 6e editie.
Momenteel worden die inschrijvingen op hun inhoud (o.a. op technisch vlak) bekeken en worden de nodige podia vastgelegd. De uitslag daarvan is bepalend voor het aantal concerten dat gezongen kan worden (en bijgevolg van het aantal koren dat toegelaten wordt). Ergens einde januari/begin februari ontvangen alle koren de nodige info.

Zangkoor? Interesse om deel te nemen aan Aarschot Volkoren 2022?
Schrijf je in via deze link:
http://forms.gle/eYAbq1vp69qGcJC37

Voor meer info, neem contact op met Johan Van Espen:
johan.van.espen@hotmail.com

Interesse om te helpen als vrijwilliger of heb je een andere vraag?
Neem contact op met Anne Ostyn:
anne_ostyn@hotmail.com
of
de Dienst Cultuur van de stad Aarschot:
kris.vuerinckx@aarschot.be

 

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.