doen

Wandelen

Ben je een natuurliefhebber op zoek naar frisse lucht? Wil je gezellig op je eigen tempo wandelen door prachtige natuurlandschappen en genieten van zowel de omgeving als van wat deze te bieden heeft aan bezienswaardigheden? Trek dan al maar vast je wandelschoenen aan, want met de wandelingen in Aarschot en omstreken sta je zo te popelen om te vertrekken! Je kan verschillende wandelroutes verkrijgen bij de Toerisme Aarschot, dus kom zeker een keertje langs!

Wil je je bezoek aan Aarschot thuis voorbereiden? Bestel hier je publicaties.

Je kan het stadscentrum verkennen via de beeldenwandeling. Deze kan je hier gratis downloaden.

Downloadbare themawandelingen
Meetshovenwandeling
Eikelbergwandeling
Ijzerzandsteenwandeling

Fietsen

Wie graag al fietsend een frisse neus haalt, komt in Aarschot en omgeving ongetwijfeld aan zijn trekken met een fijne afwisseling tussen cultuurhistorische elementen en adembenemende natuurlandschappen.
Fietsnetwerk Vlaams Brabant zorgt voor 1800 km fietsplezier voor maar 9 euro! Deze kaart kan je bij Toerisme Aarschot kopen.

Heb je geen zin om zelf een route uit te stippelen? Dan kan je bij toerisme Aarschot terecht voor kant-en-klare lussen, je kan ze ook downloaden: bierseizoenenfietsroute (40 km) en de meandersroute (26km).

De bierseizoenenfietsroute neemt je mee langs de fietscafés en eetgelegenheden waar er Aarschotse Bruine en Forto wordt geschonken. De tocht start in 't Bruine Café.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.