doen

Wandelen

Ben je een natuurliefhebber op zoek naar frisse lucht? Wil je gezellig op je eigen tempo wandelen door prachtige natuurlandschappen en genieten van zowel de omgeving als van wat deze te bieden heeft aan bezienswaardigheden? Trek dan al maar vast je wandelschoenen aan, want met de wandelingen in Aarschot en omstreken sta je zo te popelen om te vertrekken! Je kan verschillende wandelroutes verkrijgen bij de Toerisme Aarschot, dus kom zeker een keertje langs!

Wil je je bezoek aan Aarschot thuis voorbereiden? Bestel hier je publicaties of download de wandelknooppunt app.

Je kan het stadscentrum verkennen via de beeldenwandeling. Deze kan je hier gratis downloaden.

Downloadbare themawandelingen
Meetshovenwandeling
Eikelbergwandeling
Ijzerzandsteenwandeling
Demervalleiwandeling
Kloesebos landschapswandeling

Download de Erfgoedapp en beleef de wandeling langs 13 attentiestenen, een beeld van Aarschot voor WO I, in augmented reality. 

 

Fietsen

Wie graag al fietsend een frisse neus haalt, komt in Aarschot en omgeving ongetwijfeld aan zijn trekken met een fijne afwisseling tussen cultuurhistorische elementen en adembenemende natuurlandschappen.
Fietsnetwerk Vlaams Brabant zorgt voor 1800 km fietsplezier voor maar 7 euro! Deze kaart kan je bij Toerisme Aarschot kopen.

Heb je geen zin om zelf een route uit te stippelen? Dan kan je bij toerisme Aarschot terecht voor kant-en-klare lussen, je kan ze hier ook downloaden.

Download de knooppuntenplanner op je smartphone en stel zelf je route samen.

Ben je eerder fan van een stevige mountainbiketocht, dan vind je bij Sport Vlaanderen zeker een leuke route in Aarschot en omstreken.

Een probleem opgemerkt tijdens het wandelen, fietsen of paardrijden? Ook jij kan helpen om de kwaliteit van onze routes op peil te houden. Vul het meldformulier in en situeer het probleem op de kaart. Wij lossen het probleem zo snel mogelijk op.

Uit met vlieg (kinderen)
in de buurt
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.