Coronamaatregelen

Cultuurcentrum het Gasthuis volgt de richtlijnen opgelegd door de Federale Overheid. M.b.t. de cultuur-en evenementensector betekent dit:

Algemene regels

-Vanaf 29 oktober 2021 geldt opnieuw een algemene verplichting om mondmaskers te dragen in binnenruimtes van inrichtingen voor culturele activiteiten, waaronder schouwburgen.
-Voor publieke evenementen en iedereen ouder dan 12 jaar stelt het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Aarschot het gebruik van het Covid Safe Ticket in voor alle voorstellingen vanaf
29 oktober 2021. Wie geen Covid Safe Ticket heeft, kan de voorstelling helaas niet bijwonen. Graag geven we een tegoedbon in de plaats (1 jaar geldig).

Info COVID-safe ticket: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket

-Bij voorstellingen met minder dan 200 personen werken we met een covid-safe zitplaatsenplan. De genummerde zitplaatsen vervallen bij deze voorstellingen en u kan vrij plaatsnemen op de gemarkeerde zitplaatsen die zich op ruimere afstand van elkaar bevinden.

-Bent u ziek of hebt u de laatste 7 dagen vóór uw bezoek klachten gehad die gelinkt kunnen worden aan een Covid-infectie, dan vragen wij u om het bezoek te annuleren.

-Bewaar zoveel als mogelijk de 1.5 meter afstand binnen onze gebouwen

- Besteed aandacht aan handhygiëne


Vóór de voorstelling
Teneinde tijdig met de voorstelling van start te kunnen gaan, vragen wij u:
* ten laatste om 19u45 aanwezig te zijn op hiervoor vermelde plaats van afspraak
* uw zaalticket, paspoort en de papieren of liefst digitale Covid Safe-app  bij de hand te houden  (kaartje van het vaccinatiecentrum is NIET geldig). De Covid Safe-scan wordt gebruikt om fraude tegen te gaan. Elk ander niet scanbaar document kan niet worden gecontroleerd op echtheid.
Na het scannen van het Covid Safe-ticket controleert een andere collega het zaalticket en verwijst u door.

Ter info
* Er wordt geen vestiaire voorzien. De vrijstaande stoelen kunnen aangewend worden om de jassen op te hangen.
* De balie is geopend tot 19u40.
* Handgels staan, verspreid over het gebouw, ter uwer beschikking.

Onze horecazaak hanteert vanaf 01 november eveneens het Covid Safe Ticket

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.