Elsiris

Imprints album release

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Kansentarief 24/25: € 2.8

Elsiris, opgericht door de getalenteerde Aarschotse pianiste Jasmien Geijsels, is een innemend hedendaags jazztrio dat bestaat uit piano, bugel en drums. 

Hun repertoire omvat originele composities van Jasmien met invloeden uit Scandinavië. Als bandleider en pianiste brengt ze melancholische, soms breekbare melodieën tot leven, met een doordacht gebruik van stilte en ruimte dat de luisteraar bij de hand neemt en tijd doet vergeten. De muziek kan ook doordringend krachtig zijn wanneer deze erom vraagt. Pierre-Antoine Savoyat tovert met zijn warme flugelhoornklanken en unieke elektronische effecten prachtige kleuren en soundscapes en voegt zo een diepere laag toe. Het drumwerk van Élie Goulème vult de sound van de band mooi aan en biedt zowel subtiele als stevige, levendige ritmes. Samen vormen ze een hecht geheel waar improvisatie zowel speels als diepgaand kan zijn. 

Op 10 november 2023 bracht Elsiris hun debuutalbum ‘Imprints’ uit bij SONNA Records met gerenommeerde pianist/componist Diederik Wissels als producer. Ook maakt hij samen met Taiwanese vocaliste Tsai-Wen Hui deel uit van het album als gastmuzikant. 

Elk nummer op het album laat een blijvende indruk achter, met composities die als personages met gelaagde persoonlijkheden evolueren door de tijd heen. Sommige stukken zijn gehuld in mysterie, terwijl anderen diepe connecties met de natuur en de verbinding tussen mensen belichamen. 

Laat je betoveren en meeslepen door de beeldende klanken en muziek van Elsiris. 


Jasmien Geijsels: piano, zang, synth, compositie Pierre-Antoine Savoyat: flugelhorn, FX Élie Goulème: drums Foto Olympe Tits 

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.