The Wieners

The Wieners play Hank Williams

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 24/25: € 3.2

Rock’n’roll band The Wieners brengt een ode aan Hank Williams, de superster van de countrymuziek. Hij werd slechts 29 jaar oud maar is een van de succesvolste artiesten aller tijden, met vele hits, zoals Jambalaya, I Saw The Light en Your Cheatin' Heart. 

Zijn uitstraling, zijn heldere stemgeluid en zijn virtuoze begeleidingsband, bezorgden Williams een geweldige live-reputatie. Hij schreef de meeste nummers zelf en zijn vaak zwaarmoedige teksten gaan nog altijd door merg en been. Een van zijn bijnamen is 'The Hillbilly Shakespeare'. 

Hank haalde de inspiratie uit zijn eigen turbulente leven, met mislukte huwelijken en grote hoeveelheden pillen en drank om de helse rugpijn te verzachten die hem teisterde. Hij stierf in de nieuwjaarsnacht van 1953 op de achterbank van zijn Cadillac, aan een combinatie van pijnstillers en alcohol. 

The Wieners kropen eerder in de huid van The Everly Brothers en Buddy Holly, nu ontleden ze met een ongekende precisie de muziek van Hank Williams. Alles wordt gespeeld in de originele stringband line-up: steelguitar, contrabas, elektrische en akoestische gitaren en soms schuift een violist aan. De drie vaste bandleden bespelen allemaal een ander instrument dan gebruikelijk. 

Zoals je van The Wieners bent gewend, wordt de muziek weer voorzien van mooie, grappige en ontroerende anekdotes - en die zijn er meer dan genoeg te vertellen over Hank Williams.  

Deze show is een must voor alle liefhebbers van country, Americana en rock'n'roll! 


Weblinks: www.thewieners.nl | www.hihosilver.nl/hank


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.