Otto-Jan Ham, B. Dex, N. Paelinck & J. Desmet

Bobbejaan 100

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 24 - Kansentarief 24/25: € 4.8

Bobbejaan Schoepen (1925-2010) was wellicht onze allereerste “vedette” (in de breedste zin van het woord) die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd. We kennen allemaal zijn naam, en dikwijls onbewust zijn oeuvre. Niet enkel De lichtjes van de Schelde, Eerbied voor jouw grijze haren en Café zonder bier, maar tientallen andere songs die gebrand staan in ons collectieve geheugen. Met zijn ongebreidelde fantasie en onweerstaanbare humor bracht hij wat zonneschijn en een stukje Amerikaanse droom in de wat duistere jaren na de oorlog en de euforische jaren 50 en 60. 

Bij de honderdste verjaardag van zijn geboortedatum past dan ook een groot eerbetoon aan één van onze grote “Muzikale Monumenten”. In een niet zo ver verleden werd Bobbejaan ook geregeld muzikaal geëerd door genre-overschrijdende muzikanten als Daan, Mauro, Roland Van Campenhout, Axelle Red, Geike Arnaert, Elko Blijweert, Geoffrey Burton, Los Speedy Bobs (Gregory Frateur, Roy Aernouts en de betreurde Tom Pintens), Klaas Delrue, Guido Belcanto, Isabelle A, Barbara Dex en Jan De Smet. 

De nieuwe “Muzikale Monumentenzorg” wordt dit keer toch weer helemaal anders ingevuld door jonge talenten Otto-Jan Ham en Nele Paelinck in combinatie met ervaringsdeskundigen Barbara Dex en Jan De Smet, begeleid door het wonderbaarlijk wendbaar orkest De Goede Moordenaars: Stoy Stoffelen, Dominique Vantomme, Guido Op de Beeck en Firmin Michiels. 

En neen, dit wordt absoluut geen nostalgische avond, maar een grandioze ode aan het vakmanschap van één van onze grootste artiesten. 


Zang, Otto-Jan Ham & Barbara Dex
Zang & viool, Nele Paelinck
Zang & diverse instrumenten, Jan De Smet
Drums, Stoy Stoffelen
Toetsen, Dominique Vantomme
Bas & synthesizer, Guido Op de Beeck
Gitaar, Firmin Michiels & Chris Peeters 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.