Theater Tieret

En Suite

Gasthuiskapel Tickets
BASISPRIJS: € 12 - Kansentarief 24/25: € 2.4

In EN SUITE brengen we 2 generaties makers, leermeesters en leerling-tovenaars, samen in een unieke pas-de-deux tussen cello en figurentheater. Hiervoor haalt Tieret 2 absolute wereldtoppers als coach in huis. De Australiër Neville Tranter is met zijn Stuffed Puppet Theatre al ruim 30 jaar dé referentie in het figurentheater, terwijl de Fin Anssi Karttunen sinds de jaren 1990 furore maakt met zijn eigenzinnige en innovatieve interpretaties van het klassieke cellorepertoire, waaronder dus ook dit meesterwerk van Bach. 

Pieter-Jan De Smet vervolmaakte zich, na zijn studies in Antwerpen en Londen, in Parijs bij Anssi Karttunen. Hij won tal van nationale en internationale prijzen, zowel als cellist als in verschillende strijkersformaties. Recent legde De Smet zich ook toe op de uitvoering van het barokrepertoire, waaronder de Bachsuites in de ‘manuscriptversie’ waarbij terug wordt gegrepen naar de oorspronkelijke scriptuur wat leidt tot heel vernieuwende uitvoeringen. 

Joost Van den Branden groeide, samen met zijn eigen gezelschap Tieret, uit tot één van de meest toonaangevende poppenspelers in Vlaanderen. Door intensieve samenwerkingen met o.m. Neville Tranter (AUS) en Fred Delfgaauw (NL) én als vaste manipulatiecoach in tal van opleidingen en gezelschappen (o.m. Schlosstheater Moers, D) ontwikkelde hij doorheen de jaren een eigen ‘manipulatietaal’, waarbij klassieke theatercodes voortdurend worden geherdefinieerd in functie van de interactie tussen acteur en pop


Spel & scenario, Joost Van den Branden 
Cello, Pieter-Jan De Smet 
Poppen, Patrick Maillard 
Decor, Pat Riské 
Kostuums, Heidelinde Vereecke 
Spelregie, Christophe Ameye 
Poppenregie, Neville Tranter (Australië) 
Muziekregie, Anssi Karttunen (Finland). 

I.s.m. CC Sint-Niklaas, met Taks Sheltersteun van Per Podium en steun van de Vlaamse Gemeenschap. 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.