Tal en Thee

Naaf

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 12 - -12 jaar: € 6 - Kansentarief 24/25: € 2.4

Bij de ‘Wielingers’ moet alles rollen: wielen, woorden én geld. Op het eiland bij de Wielingers verkopen ze geen gewone bottenschudders, maar blinkende nikkelen hengsten. Tussen al dat wervelend geweld, loopt de kleine Naaf verloren. Geboren om een echte Wielinger te worden, maar wat als er bij Naaf niets ‘rolt’ zoals het hoort? De woorden noch de wielen.

Geen land mee te bezeilen, met dat jongetje dat niet lijkt te kunnen spreken. Gelukkig denken de oudste ogen van het eiland daar anders over. De lieve, oude Boets waakt niet enkel over het water, maar ook over de kleine Naaf, die alleen onder de kolkende golven een echte Wielinger kan zijn.

NAAF vertelt het verhaal van een gemeenschap die het vissersbestaan heeft ingeruild voor het maken van ‘stalen hengsten’. Terwijl de bezwerende fi etskoorts het eiland in zijn greep houdt, blijft Boets, een oude nettenknoopster, vasthouden aan haar ambacht. Maar waarom? En waarom lijkt zij de enige die de stille Naaf echt begrijpt? Een voorstelling over een bijzondere vriendschap in een dolgedraaide wereld.

*Naaf = de as van een fietswiel


Van & met Reineke Van Hooreweghe, Maarten Van Aerschot, Toon Van Mierlo, Robbe Mols, Evelyne Meersschaut, Jeroen Ceulebrouck, Maarten Decombel, Andres Liefsoens & Mira Verschuren


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.